България победи Алжир с 3:0 в контрола

снимка: БФВ

Българският национален отбор по волейбол за мъже, който се подготвя за участието си на Европейските игри в Баку, победи Алжир с 3:0 (25:21, 25:21, 25:16) в контролна среща, която се игра пред около 200 зрители в столичната зала „Христо Ботев“.

Нашите момчета доминираха през целия мач и не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият тим на игрището. След тези три гейма селекционерите на двата тима решиха да се изиграе още една допълнителна част.

В нея старши-треньорът Николай Желязков даде шанс за изява на по-младите състезатели в разширения състав, които показаха огромно желание за игра и спечелиха гейма с 26:24.

Страхотен двубой за домакините изигра Розалин Пенчев, който се появи на игрището в началото на първия гейм. Посрещачът замени Валентин Братоев, който почувства болка в кръста.

За жалост по време на проверката травма получи Светослав Гоцев. Центърът стъпи на криво при едно от разиграванията и изкълчи левия си глезен. Националът веднага напусна терена, а все още няма по-голяма яснота около сериозността на контузията му.

В понеделник България и Алжир ще направят съвместна тренировка, която ще бъде закрита за медии и фенове. Националите ще отпътуват за Баку на 10 юни. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK