Разпитват сина на Васил Божков

Снимка: БГНЕС

На Антон Божков е повдигнато обвинение по разследването за хазартната афера

Синът на Васил Божков - Антон Божков, е на разпит в сградата на Националното следствие на бул. "Г. М. Димитров", съобщава БНТ.

По предварителна информация Божков тази сутрин синът на хазартния бизнесмен се е явил в Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

По непотвърдена информация на Антон Божков е повдигнато обвинение по разследването за хазартната афера.

От прокуратурата засега не потвърждават, но и не отричат информацията, че Божков-син вече е обвиняем.

Припомняме, до момента обвиненията на Божков са общо 11 - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.

На 17 февруари стана ясно, че сме изпратили на ОАЕ документите за екстрадицията на Васил Божков, след като преводът им на арабски език бе готов.

По-късно стана ясно, че стана ясно, че Спецпрокуратурата иска арест и за съпругата на Васил Божков. Тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция.news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK