Военнослужещите от 34-ия контингент се завърнаха след успешна мисия в Афганистан

Снимка: МО, архив

Военнослужещите от 34-ия контингент на Въоръжените сили на Република България се завърнаха в страната рано сутринта днес, 24 февруари, след успешно приключилото участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан. Контингентът включва национален елемент, група за охрана, екип от съветници и щабни офицери.

На летище София военнослужещите бяха посрещнати от началника на щаба на Съвместното командване на силите флотилен адмирал Димитър Йорданов, който ги поздрави за достойно изпълнените задачи по време на мисията.

Национален командир на 34-ия контингент е полковник Светослав Халваджиев от Командването на Сухопътните войски. Помощник-национален командир на контингента, той и национален командир на контингента в Кабул е полковник Стоян Стоянов от дирекция „Логистика” – МО, а командир на групата за охрана - капитан Георги Перчемлиев от в. ф. 42000 – Карлово.

Тридесети и четвъртият български военен контингент, участващ в  мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан изпълняваше задачи, свързани с охрана, механизирани и пеши патрули, контрол на автомобилен и пешеходен трафик, както и обучение,  съветване и методическо  подпомагане  на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK