България излиза срещу Македония за първото място в Група А

Снимка: БФВ

Българският национален отбор излиза срещу Македония в последния си мач от Група А на Европейската лига. Двубоят е днес от 20:30 часа българско време във „VIP Арена“ към спорния комплекс „Борис Трайковски“ в Скопие.

Към момента югозападните ни съседи са лидери в този поток на турнира след 5 победи от 5 мача и актив от 13 точки. Късно снощи състезателите на Зарко Ристоски, надиграха Дания с 3:0 (25:19, 25:23, 25:23). По този начин Македония се класира за трети пореден сезон на финалите във Варна от 1-и и 2-и юли, но остава една последна въпросителна – кой отбор ще завърши на първо място в Група А?

На втора позиция са волейболистите водени от Мирослав Живков с 11 точки. „Лъвовете“ се представят отлично в Скопие и записаха два успеха – 3:1 срещу Дания и 3:0 срещу Абания. Единственият отбор, който успя да спре „трикольорите“ в дебютното им участие в Европейската лига, бе именно Македония.

Двата тима се изправиха един срещу друг в първата седмица от турнира в зала „Конгресна“ и тогава македонците спечелиха с 3:1. Именно тази загуба мотивира още повече родните волейболисти да вземат реванш и да се изкачат на първата позиция. Победителят в Група А ще играе на 1/2-финал срещу втория от Група В, където преди започващият днес в Раквере (Естония) втори турнир, лидер е Естония с 9 точки пред Австрия с 6.   

Основната заплаха за националния ни тим определено идва от капитана на домакините Никола Гьоргиев, който е топреализатор в Европейската лига с впечатляващите 150 точки за 5 мача или средно по 30 на двубой, 7,5 на гейм. В същата тази класация намиращият се в отлична форма посрещач Мартин Атанасов заема 4-а позиция с 68 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK