Деца от Дупница се запознаха с новите технологии за рециклиране на отпадъците

Снимки: Личен архив

Децата от „Мисия направи си сам, прочети и опознай!“ в занимания по екология усвоиха полезни идеи и познания за опазване на околната среда от замърсяване, използването на нови технологии за рециклиране на отпадъци и начините за съхраняване на природните ресурси на нашата планета.

Изключителен интерес предизвика у тях Червената книга със застрашени, изчезващи или изчезнали биологични видове в България, която включва три тома: растения и гъби, животни и природни местообитания. Децата на живо имаха възможност да се докоснат до 1 том на книгата, притежание на библиотеката.

Информацията, която получиха от библиотекар Илияна Янева бе подкрепена с любопитни факти, които ги накараха да се замислят за небрежното отношение към заобикалящата ни среда.

Малчуганите бяха единодушни, че трябва да пазим чиста природата, тъй като замърсяването й е значителна заплаха, както за биологичното разнообразие, така и за човешкото здраве.

Задавайки въпроси, те стигнаха до извода, че един човек няма как да разреши глобални проблеми, но ако всеки прави малък принос за опазването на природата, може би хората ще могат да спасят планетата за своите потомци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK