Маскирани влязоха в дома на баба и я ограбиха

Снимка: Infomreja.bg

Източиха спестяванията на 71-годишна

Маскирани ограбиха баба.

82-годишна жена от с. Лозен, общ. Стара Загора вчера е подала сигнал в полицията, че на 06.10. две непознати лица, след като са използвали физическа сила, са влезли в къщата ѝ и са отнели от една от стаите сумата от 250 лв.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

През вчерашния ден в РУ - Казанлък, се е явила 71-годишна жена от с. Шейново, общ. Казанлък, която заявила, че на същата дата е изгубила дебитната си карта и малко по-късно е установила, че от банковата ѝ сметка е изтеглена сумата от 2000 лева. 

Двама мъже, осъществили нерегламентирани транзакции с чужда дебитна карта, са задържани за срок до 24 ч в РУ-Попово.

В управлението е бил получен сигнал за това, че за времето от 17.08. 2019 г. до 14.10.2019 г. неизвестен извършител е извършил две транзакции, използвайки платежен инструмент – дебитна карта, собственост на 44-годишен мъж от с. Славяново, община Попово, без съгласието на титуляра на картата, и е изтеглил сумата от 790 лв.

След проведени в управлението незабавни оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на деянието: двама мъже - 25-годишен от същото село и 17-годишен от гр. Попово. Те са задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK