Бурканче пирински въздух и за гостите на 21-вия Европейски форум по екоиновации

Снимка: БГНЕС

Импровизиран еко протест посрещна министъра на околната среда и водите Нено Димов преди откриването на 21-вия Европейски форум по екоиновации за качество на въздуха. С викове "Нено е позор - оставка и затвор" екозащитници отново настояха за запазване на природен парк "Пирин". На влизане в сградата те се опитаха да зададат въпроси на министър Димов - защо е оставил Пирин на Юлен?

Протестиращите носеха трансперанти и бурканчета с екологично чист въздух от Пирин. "Същото бурканче, което подарихме на нашите министри преди две седмици, сега подарихме на лекторите на днешния форум.

Посланието, че това е може би последно чистият въздух в България, защото Министерски съвет взе решение на 28 декември да позволи сечите и строителството в национален парк "Пирин". Нашето послание е те да се замислят какво би могло да се случи, ако унищожим горите на България. Горите са тези, които пречистват въздуха от негативните ефекти на климатичните промени", заяви протестиращата Мартина Попова.

Министър Нено Димов и генералният директор Даниел Кайеха направиха обиколка на щандовете на фирмите в изложението за екоиновации в рамките на форума.

Протестиращи успяха да прекъснат и форума в самото му начало, като влязоха в залата със скандирания Neno Dimov is a lyer, както и лозунги за спасяване на природния парк.

Модераторът Питър Уударт заяви, че форумът се опитва да намери устойчиви решения за тези проблеми.

Самият министър Нено Димов коментира, че всеки трябва да може да изрази своите интереси. "Много добър старт на един европейски форум на цивилизацията, какъвто е дал демокрацията. За мен и експертите ми е особена чест да председателстваме първото заседание."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK