Българи, излезте и гласувайте! По съвест и личен избор - гласувайте!

Десислава Йованович, снимка: личен архив

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

Моето гражданско любопитство беше крайно незадоволено от тази предизборна кампания. Намирам я за объркана,  безплодна и унизителна. Или българският политически елит много подценява народа си, или народът тотално се е парализирал и е загубил способността си да мисли, преценява и отсява.

Видях добре финансиран циркаджийски парад на розови бонета и кебапчета, придружени с евтини популистки обещания и автобуси с извозвани хора в ролята на публика. Видях български партии да откриват кампанията си в Москва, видях фанатични призиви: "ЕС е вреден за вашето здраве. Ние сме единствената алтернатива за излизане от ЕС!" – и то от страна на хора, които ме агитират да ги изпратя в Брюксел като евродепутати?!?

Видях всякакви турнета, песни, танци. Видях прокуратурата и ДАНС вкарани в противокунституционна акция срещу българския държавен глава. Видях да се размахват всякакви мръсни парцали, неподплатени с документи. Видях и да се гори знамето на Обединена Европа под патронажа на лидер на европейска партия и кандидат за евродепутат?!?

Не видях обаче мераклиите да ме представляват в Европейския парламент да се напрегнат и да излязат в конструктивен дебат, в който да ме убедят, че имат виждане и стратегия за развитието на Обединена Европа и на България като неин член.
Изобщо, с  твърде малко уважение към собствените си избиратели подходиха мнозинството от кандидатите на тези избори. И аз от сърце се надявам, че българският народ ще покаже мъдрост и ще ги накаже за неуважението.

За сметка на това отвсякъде ни внушават, че на тези избори изненада няма да има. По всякакъв начин се опитват да ни отвратят и да ни убедят, че като не отидем да гласуваме, ще покажем някаква позиция. Специализирана в подривна дейност партия пък  пусна машината за слухове, вкара целия си ресурс от евтини продажници, по-скъпи спящи клетки, новоизлюпени властогонци, отдавна загубили чувството за принадлежност към българския народ ; залага  се за пореден път на пасивността и способността на българския народ да се литка, та да си оплете  някой кошницата.

Затова искам да призова българските граждани да гласуват. Направете усилие, преодолейте инерцията и отвращението си и отидете до урните! Гласувайте разумно и отговорно! И променете статуквото!

Гласуването е нашият инструмент да участваме в управлението на държавата. Не се поддавайте на поредния опит българският народ да бъде употребен, измамен, проснат по гръб на тепиха.

Всички, които не са доволни от арогантността; които са отчаяни и обезверени от дългия ни ялов псевдопреход; които не са съгласни една безродна олигархия да продава националния ни интерес за жълти стотинки; всички, които искат за себе си и за децата си  стабилна и спокойна България, гласувайте!

Най-голямата щета, която нанесе тоталитарното управление на българския народ е, че успя да му внуши, че от него нищо не зависи. Че каквото и да се случи, той ще бъде намачкан и безгласен. Това не е вярно – в нашите ръце е да променим статуквото. Един от начините е масово гласуване.

Възрастни хора на България, вас ви излъгаха, откъснаха ви от корените ви, набутаха ви в едно съществуване на страх, лъжи и безгласие. Оставиха ви в края на живота ви в унизителното положение да бъдете осмивани, че ви радват 4 лв. над пенсията.

Проявете мъдрост, попитайте децата си в каква България искат да живеят! И гласувайте за нея!

Обидената и опустошена генерация на прехода - докато ходихме за „гъби”, прокудихме децата си по света. И сега пак ругаем и се сърдим. И така обидени ли ще прекараме живота си? Предлагам да се разсърдим на себе си. За това, че търпяхме; за това, че позволихме да бъдем мамени. За това, че допуснахме да ни внушат, че от нас нищо не зависи. За това, че насочихме негодуванието си един срещу друг, вместо  срещу тези, които съсипват Родината ни.

Да се разсърдим и да ги накажем! Не позволявайте отново да ни вкарат в плоските си машинации!

Млади хора на България, помислете каква съдба искате за себе си! Попитайте родителите си дали граничещата с нихилизъм незаинтересованост им донесе нещо добро! Защото в противен случай ви остава избора – емиграция или да останете да живеете в една територия, обитавана от нещастници.

Тия, които пренебрегват съдбата на България заради личните си интереси, не коментирам. На тях им оставям  дребнавото задоволство, че са преметнали някого. Надявам се, че са малка част от българския народ и заслужават неговото презрение.

Така че, БЪЛГАРИ, ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ! ПО СЪВЕСТ И ЛИЧЕН ИЗБОР - ГЛАСУВАЙТЕ!

Негласуването ще подмени вота  ви.

Не позволявайте отново да ви убедят, че мълчанието е позиция!

Моят избор е ясен – аз искам европейско развитие на България.

Ще гласувам за стабилна България в силна Европа!

 

КОМЕНТАРИ

ХАХО01:37 - 24.05.2014
Де всички да мислеха така или поне да МИСЛЯТ. ДА ама НЕ ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ И ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ МАЙ СА МНОГО ПОВЕЧЕ. ДАНО ДА СЪМ ЛОШ ПРОРОК.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK