Заприна Глушкова от СУ “Никола Вапцаров“ - Хаджидимово с първа награда от конкурса „От учителя – с любов!”

Снимки: Личен архив

Първа награда от Десетия конкурс „От учителя – с любов!” спечели за гимназията си "Никола Вапцаров" в Хаджидимово старши учителят Заприна Глушкова, която й бе връчена от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. Присъдени бяха общо четири награди в категория "Писмени доклади“, като първата достойно бе заслужена от Заприна Глушкова.

Учителят по български език и литература от СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово бе наградена в престижния конкурс за представения от нея доклад на тема „Добри практики и нови форми на занимания по интереси и изява на децата и учениците“.

62-ма директори на детски градини, училища и центрове за личностно развитие, учители и специалисти бяха наградени вчера в Министерството на образованието и науката за успешното си представяне в националния конкурс за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби „От учителя – с любов!”.

Призьорите получиха грамоти, плакети и предметни награди от областния управител на Перник Ирена Соколова, от Международната фестивална програма „Приятели на България“ и от Националния дворец на децата. 

Тази година в Националния конкурс „От учителя – с любов!” в направление „Изкуства“ се включиха над 700 директори, педагози и техните възпитаници от системата на предучилищното и училищно образование от цялата страна. Те участваха в три категории – писмена, литературна и практическа част, като представяха своите творби и изпълнения в периода октомври 2016 г. - март 2017 г. 

Конкурсът се организира за десети път от Международната фестивална програма „Приятели на България“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Българския хоров съюз. 

„Към талантите на децата трябва да се подхожда с желание, с любов, а самите те да бъдат насърчавани. Една от най-важните роли на учителя е тази – да се открие и насърчи талантът“, каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева на церемонията по награждаването.

Тя поздрави участниците и организаторите на конкурса за възможността чрез него да се мотивират повече преподаватели да откриват и работят с талантливите деца на България. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK