Бъки кандиса да посети Благоевград

снимка: narodensport.eu

Президентът на БФ Хандбал Росица Бакърджиева най-после се съгласи да направи визита в едни от малкото хандбални центрове в страната Благоевград. По известната с прякора “Бъки” ще се срещне с ръководството на ХК “Интер – Академик”, който участва в първенството на “А” група при мъжете.

Габровката ще бъде в областния център на 5 април, ден преди общото събрание на родната федерация. Бакърджиева е на поста президент на федерацията от 25.02.2011 година. 13 месеца бяха необходими на Бъки, за да се навие на визита в Благоевград. Бакърджиева е шампион на България с отбора на “Пирин”, през сезон 1999- 2000 година, когато президент на благоевградчанки беше Христо Ковачки.

По същото време треньор на тима бе съпругът на Бъки Христо Коев. Росица Бакърджиева е определена за най-добър играч на България по хандбал на петдесетилетието в женския профил. Многократен голмайстор е в първенствата на България, Испания и Италия. Обявена за най-добър играч на Бразилия и Латинска Америка.

Създател е на хандбален клуб "Бъки", който за 10 години се превърна в абсолютен хегемон при подрастващите в дамския профил. По темата за възстановяването на женския профил в Благоевград ще разговарят в четвъртък Бакърджиева и ръководството на УСК “Академик”, в лицето на доц. д- р Стоян Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK