Бъдете подготвени за работа в Германия!

Източник: Рromedica24.bg

Предизвикателствата, с които може да се сблъскате, са разнообразни по същност, трудност и решения

Най-предпочитаната страна сред българите за дълготрайно пребиваване и работа е Германия. Тя приласкава с богатите професионални възможности, които предлага на хора с различна квалификация, а това е само едно от многото нейни предимства.

Когато заминавате за работа в Германия, предизвикателствата, с които може да се сблъскате, са разнообразни по същност, трудност и решения.

Започвайки от трудността на езика, с който ще ви се наложи да свикнете, диалектните му форми и акцента, преминавайки през усещането за „чуждост“, липсата на близки и приятели, новия за вас манталитет и още много неща, които ще ви се струват невъзможни през първата половин или една година.

За да бъдете подготвени за всичко, с което ще ви се наложи да се справите, ако решите да се впуснете в извънгранично приключение и си изберете позиция за работа в Германия, ще ви дадем няколко дребни, но полезни съвета за нрава на германците и манталитета на обществото, в което ще се потопите.

Бъдете винаги точни. При запазен час, независимо за какво, идването навреме високо се цени, а закъснението или пък прекомерното подраняване не само не се толерира, но рискувате да изострите негативното отношение към себе си.

Спазвайте стриктно не само часовете, но и сроковете, които са ви поставени. В противен случай ще си навлечете гнева на околните, но и ще получавате солидни глоби. Полезно за работа в Германия, особено при грижата за хора в нужда, е да знаете, че учтивостта не бива да се подценява.

Познанията ви по езика задължително трябва да включват учтивата форма, обръщенията към двата пола, както и изрази като „Благодаря много“, „Заповядайте“ и прочие, които трябва да използвате както в качеството си на работник, така и на клиент.

Ако искате да сте спокойни и „чисти“, работата е Германия и легалното ви пребиваване за дълго в страната изискват редица документи за данъци, осигуровки, квартира, лични документи, адрес и др., за които трябва да се запознаете с германското законодателство. Консултирайте се с агенциите, които предлагат консултации по подобни теми в България.

Не се стряскайте, че има разминаване между вашите очаквания и реалността. Като за начало създайте си реалистични представи, но дори и нещо да не се случи по най-лесния начин, не се отказвайте.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK