Бъдещо сътрудничество обсъдиха кметовете на Банско и Виница

снимки: Община Банско

Участието на Община Банско в бъдещи проекти за трансгранично сътрудничество потърси Община Виница по време на срещата, която се проведе в кабинета на кмета Георги Икономов.

Градоначалникът на Банско заедно със заместник-кмета Сашка Въчкова и кмета на Виница Емил Дончев обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество, както и финализирането на  съвместния им проект „ИЗГРАЖДАНЕ НА ТРАНСГРАНИЧНО КУЛТУРНО СЪТРУДНИЧЕСТВО”.

Двете общини са побратимени и проектът, който разработиха заедно, отговаря на специфичната цел на програмата за по-нататъшно развитие на привлекателността и качеството на живот в трансграничния регион чрез ефективно използване на съществуващите културни ресурси в региона.

Изпълнението на проекта чрез предвидените съвместни дейности за повишаване на привлекателността на културни обекти, както и за разработването на съвместен план за управление на културните обекти на територията на двете партниращи общини  укрепи съществуващото трансгранично сътрудничество в областта на устойчивото използване на природните и културни ресурси.

Трансграничното въздействие беше осигурено чрез изпълнение на предвидените дейности за обмен на добри практики и изграждане на капацитет, което засяга представителите на целевите групи от двете страни на границата.

В края на срещата двамата градоначалници си размениха подаръци, характерни за Банско и Виница.

 

снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK