Осъдиха условно ученик от Кочериново

Снимка: Infomreja.bg

За година е хващан два пъти да кара без книжка

17-годишен младеж от Кочериново, хванат два пъти за 1 година да управлява МПС без свидетелство за управление, получи присъда 6 месеца „лишаване от свобода“ , чието изтърпяване се отлага с 1 година изпитателен срок.

Районен съд- Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, одобри споразумението, сключено между прокуратурата, защитата на подсъдимия и подсъдимия.

17-годишният ученик се призна за виновен за това, че на 25.05.2019 г., около 20:40 часа в гр. Кочериново, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство за управление, е управлявал мотоциклет марка „Трува ТР125“ без съответно свидетелство за управление на МПС – престъпление по чл. 343в, ал. 2 във вр. с чл. 63, ал. 1, т. 4 и т. 5 от НК.

На основание чл. 67, ал. 3 от НК на подсъдимия следва да бъде постановено изпълнение на пробационни мерки:

Задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на срещите два пъти седмично - за срок от 6 месеца и периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

През изпитателния срок на подсъдимия, на основание чл. 67, ал. 1-4 НК, следва да бъдат наложени възпитателни мерки по чл. 13, ал. 1, т. 4 от ЗБППМН за поставяне под възпитателен надзор на родителите, със задължение за полагане на засилени грижи.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK