Бъдещите PR специалисти стартират семестъра с научна сесия

Снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"

Третокурсници от специалност „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград организираха научна сесия на тема „Общественото мнение на страниците на печата“.

Бъдещите комуникационни специалисти представиха своите доклади, посветени на актуални обществено-политически въпроси през изминалата 2016 г.

В центъра на дискусията те поставиха ключови събития, като оставката на Правителството, новият български президент, националните кандидатури за генерален секретар на ООН, намерили отражение на станиците на български печатни медии.

Индивидуалните изследователски проекти на студентите бяха разработени в рамките на дисциплината „Методи за изследване на комуникациите“. Опит от колегите си почерпиха представители на останалите студентски курсове по връзки с обществеността, които се вклчиха активно в дискусията.

В рамките на студентската научна сесия г-жа Петя Гюрова изнесе публична лекция на тема „Ролята на обществения посредник като закрилник на общественото мнение“.

Г-жа Гюрова е член на Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България и омбудсман в Община Багоевград за периода 2003-2011 г. Тя сподели и своя богат опит, като акцентира върху призванието на PR специалистите да работят в интерес на обществото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK