Бъчварова отново в Гърмен: Правим щаб и съвместни екипи с областния управител

снимка: infomreja.bg, архив

"Съвместни екипи да се организират и да извършват проверки от утре в Гърмен и района", каза министър Румяна Бъчварова на среща с кмета Минка Капитанова, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград и началника на РУ-Гоце Делчев.

Министър Бъчварова е на посещение в Гоце Делчев и Гърмен за проверка на обстановката след въведените миналата седмица от МВР мерки в района.

"Всички държавни институции трябва да се мобилизират и да работят заедно, това е подходът на държавата".

От утре, по предложение на вътрешния министър, в района на Гърмен и други общини стартират щателни проверки на съвместни екипи на общината, РДНСК, дирекция "Социални дейности", ОДМВР-Благоевград и ОД "Пожарна безопасност и защита на населението", НАП, РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование.

По време на работната среща с министъра бе съставен график на проверките, както и план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района.

По инициатива на вътрешния министър, в следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки - жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.

Министър Бъчварова проведе отново срещи както с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност.

"Доволни сме от работата на МВР", казаха представителите на комитета по повод въведените след 23 май мерки.

От своя страна ромските лидери подчертаха желанието си да продължи успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие.

И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района Гърмен.

 

КОМЕНТАРИ

до питам14:05 - 31.05.2015
Ти на кой викаш циганко мръсна бе , даваш ли си сметка какъв идиот си ти искаш кръв да се лее ама застани в първите редици не се крий отзад другите да ти перат кирливия пешсир.
Дебрен14:03 - 31.05.2015
Да искаме арести и де се започне от виновниците за това което се случи в Гърмен от тези дето извадиха пушките срещу ромите от тези дето ги предизвикаха от тези дето с бутилка от бира счупиха главата на човек който си стоеше кротко на пейката.Първо да арестуват тези които запалиха искрата и след това всички други виновни не да ми се разхождат с лепенки на челото против махмурлък. С които и да се постъпи така всеки ще търси отмъщение така че министър Бъчварова да не подминава този важен момент а да изкорени злото от корените му. Да намерят тези които платиха на националистите да запалят Гърмен не че няма проблеми с ромите там има ги но повечето проблеми идват от платените националисти дето се бият в гърдите че са патриоти . Не само циганските незаконни къщи да бъдат съборени а и всички незаконни хотели и постройки в цялата гърменска община които башев е разрешавал срещу гласове . Тогава ще настъпи правдата всички пришълци роми трябва да си отидат там от където са дошли но и българите да спрат да преписват престъпленията си само на ромите .Учителите в училищата да се отнасят по сериозно към обучението на ромчетатат а не да ги водят на училище само на книга за да точат субсидии от държавата .Така че вината е обща и няма защо да се насочва само към циганите защото са цигани .
??????????????????????09:32 - 31.05.2015
АРЕСТИ ИСКАМЕ ДА ИМА ! :) Справедливост :) Ако ние бием цигани места в ареста много :) За тях питам къде са арестите???
Питам08:00 - 31.05.2015
Какъв щаб ще правиш ма циганко проста?Защо няма задържани цигани?Онези дето цяла България видя на клипа на Нова как тичат с коловете.Защо ма циганкоооо?Циганска власт,цигански закони,циганска полиция.

FACEBOOK