Бъчварова: Не може да има правителство без Борисов

Снимка: БГНЕС

В този парламент ГЕРБ няма как да се състави правителство. Няма логика най-голямата политическа група да подкрепи правителство на трета или четвърта по големина политическа формация. Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова.

Тя посочи, че е невъзможно да се случи да има друг премиер освен Борисов, каквато идея изрази вчера Валери Симеонов от ПФ. Всеки един от министрите сам по себе си не може да свърши никаква работа, ако няма подкрепа от своя парламентарна група. Неустойчива политическа формула е лидерът на партия да не е и премиер, смята Бъчварова.

В сегашния момент и по принцип отчитайки политическото поведение, не може да има правителство без Борисов. Правителството не е механичен сбор от едни хора, които сядат на министерските кресла, подчерта Бъчварова. Всеки един от нас трябва да съдейства а правосъдието и ако има съмнения трябва да съдейства за изясняване на обстоятелствата, коментира Бъчварова разпитите в следствието за турските ваксини.

Времето е много малко, за да се направи ново изборно законодателство. То е малко и за да помислим трезво какво означават мажоритарните избори за цялата политическа система. Сега те са на входа на политическата система, но няма яснота какво се случва след това, как се отразяват на политическата конфигурация, твърди Бъчварова.

Според нея най-важното нещо е да се гарантира добро представителство в парламента. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK