Бъчварова инспектира работата на ГКПП-Кулата, гърците решават за протестите в 19 часа тази вечер

Вътрешният министър (в оставка) Румяна Бъчварова, снимка: Infomreja.bg

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и шефовете на Главните дирекции "Гранична полиция" и "Национална полиция" - гл. комисар Светлан Кичиков и гл. комисар Христо Терзийски, инспектираха работата на ГКПП-Кулата.

Те извършиха оглед на трасето и обсъдиха с ръководството на граничния пункт плановете за организация на движението и преминаването при евентуално осъществяване на намеренията за блокада от страна на гръцките фермери. 

Целта е да бъдат предприети всички възможни превантивни действия в рамките на правомощията на българските гранични власти.

"Поддържам непрекъснат контакт с гръцките власти за изпреварваща информация по отношение на евентуални протестни действия. В 19 часа тази вечер ще разполагам с повече подробности за начина, по който ще стачкуват фермерите от южната ни съседка", коментира Бъчварова на брифинг в благоевградската полицейска дирекция, където тя обсъди със състава мерките за борба с битовата престъпност.

Тя подчерта, че разчита на дипломатическите усилия, за да не се стига до негативни последици и за двете страни. Не подкрепя обаче организиране на българска контраблокада. "По-скоро бихме направили всичко възможно да не се стига до затваряне на границата", увери Бъчварова.

Вътрешният министър провери работата на пункта и по линия на противодействие на контрабандата, нелегалната миграция и трафика на хора и наркотици. Средно около 1300 камиона преминават и се проверяват на денонощие от служителите на ГКПП-Кулата.

След Благоевград Бъчварова отпътува за Кюстендил, където ще се срещне с ръководството на полицията. 

 

Румяна Бъчварова с директора на ОДМВР-Благоевград, Николай Хаджиев, снимка: Infomreja.bg
Главен комисар Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция", снимка: Infomreja.bg
Директорът на ОДМВР-Благоевград, Николай Хаджиев, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK