В ПГМ "П. Р. Славейков" - Якоруда, започнаха учебната година с нова придобивка - училищен микробус

Снимки: ПГМ "П. Р. Славейков" - Якоруда

С огромни букети и китка здравец за здраве и сполука се отправиха учениците от ПГМ "П. Р. Славейков" - Якоруда, към своето любимо училище, което тази година ще отбележи 52 години от създаването си.

С настроение и усмивки бяха заредени и преподавателите в гимназията. Директорът - инж. Малина Гъркова, ги посрещна по стар български обичай - с питка и мед.

Тя се обърна към всички присъстващи с пожелание за успешна нова учебна година, изпълнена с много ученолюбие и творчески успехи.

Интересна художествена програма със специален сценарий и рецитал бяха подготвили зрелостниците под ръководството на учителката Аня Шаламанова, за да посрещнат новоприетите си съученици.

Особена благодарност към образователното министерство и към кмета Нуредин Кафелов изрази директорката Малина Гъркова, която е особено доволна от постигнатата придобивка - чисто нов училищен микробус с 33 места за превозване на учениците от домовете им до учебното заведение и обратно, тъй като 90 % от тях пътуват от околните села.

Със съвсем подновени и освежени класни стаи бяха посрещнати възпитаниците на ПГМ "П. Р. Славейков", както и с новоремонтирано общежитие за 50 ученици, което е за приетите след седми клас.

Ръководството на училището може да се похвали с 62-ма новоприети ученици и петима нови учители.

Първият учебен час протече като "Тържествен час на класа", с осигурени по традиция подаръци - тетрадки и химикали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK