Закриха седмото издание на международния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Бурни аплодисменти, публика на крака и много вдъхновение поставиха финала на седмото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“.

Територия за млад театър бе официално закрит от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград, Христина Шопова.

След 11-дневния маратон и тези 22 спектакъла, които ви предоставихме, със сигурност се убедихте, че младите са голяма надежда за България и аз съм сигурна, че българският театър го чакат много добри мигове. Благодаря на театралната публика в града, която преживя това вълнение и беше част от всичко това.

Тази година посветихме седмото издание на фестивала на театралната памет и 100-годишнината на Драматичен театър „Никола Вапцаров”,  който в момента има млад и амбициозен директор в лицето на Маргарита Мачева. Пожелавам ѝ смелост, сила и удържане на професионализма на високо ниво!, каза в словото си зам.-кметът.

Изключителната актриса Жанет Керанова получи стилен букет от заместник-кмета Шопова, по повод рождения ѝ ден. След края на представлението бяха поднесени и кошници цветя от името на министъра на културата Боил Банов, кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от Общински Куклен театър-Благоевград.

Последното представление, което бе поставено на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ в рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“, бе постановката „Под манастирската лоза“ по Елин Пелин. Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов, за сценографията и костюмите се бе погрижил Никола Налбанто, а за музиката Мартин Каров.

Снощи на сцената се превъплатиха актьорите Албена Чобанова, Аладин Алиибрахим, Александър Митев, Андраш Кончалиев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски и Пепа Манева. С играта си те докоснаха публиката и пресъздадоха произведението на Елин Пелин по необикновен и запомнящ начин. Спектакълът е на ДТ „Никола Вапцаров“.

По традиция Биг Бенд – Благоевград, посрещаше гостите театрали на входа на ДТ „Никола Вапцаров”.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK