Бури и дъждове в цялата страна

снимка: infomreja.bg, архив

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт, прогнозират синоптиците. След полунощ от северозапад ще започнат валежи, а вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува малко по-хладен въздух.

Атмосферното налягане утре сутринта ще е малко по-ниско от средното за юни - през деня бавно ще се повишава.

В сутрешните часове все още ще има валежи в Северозападна България, но през деня те постепенно ще преместват на югоизток и до края на деня на много места в страната ще превали и ще прегърми.

Най-интензивни ще са валежите и гръмотевиците в Североизточна България.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад - слаб до умерен, в Дунавската равнина умерен, временно до силен.

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, в София - 24-25 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, но следобед ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Вятърът ще бъде от юг, след обяд - от северозапад. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът от ще бъде от запад-северозапад - умерен, временно и силен.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

Жълт код е обявен за 26 юни в седем области на Североизточна и в една област на Южна България,

съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила заради гръмотевични бури в областите: Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Разградска, Добричка, Силистренска, както и за Смолянска.

Най-интензивни валежи и гръмотевици ще има в Североизточна България. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад. Ще бъде слаб до умерен, в Дунавската равнина умерен, временно до силен.

В сряда повече облачност ще има над източните и планинските райони, там е възможно и да превали. Над западната половина от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

В четвъртък ще е предимно слънчево, с купеста облачност около и след обяд, но ще е без валежи. Температурите ще се повишат с градус-два. /Sinoptik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK