БСП създава фонд „Индустрия“, подава сигнал срещу кмета на Рила за злоупотреби

Снимки: Infomreja.bg

Изпълнителното бюро на БСП проведе днес свое изнесено заседание в Кюстендил.

"Това за нас вече е практика ръководството да пътува из страната и да заседава в различни градове. Желанието ни е да чуем от хората по места техните проблеми и да потърсим заедно решения. От разговорите, които проведохме от тази сутрин с общинските структури и жителите по общини обсъдихме много проблеми, но бих откроила два. На първо място за областта се очертава безработицата, особено след затваряне на рудник „Бабино“ и освобождаване на работещите там. Това е и национален проблем, но в Кюстендилско е особено чувствителен“, коментира Корнелия Нинова на пресконференция в областния град.

След спечелване на парламентарните избори партията има намерение да създаде Фонд „Индустрия“ в подкрепа на българското производство. "Става въпрос за фонд с държавни средства в размер на 500 млн.лв., които държавата ще инвестира в райони единствено и само за разкриване на производствени предприятия", поясни Нинова. 

Тя допълни, че условието за кандидатстване с проекти е да се разкриват работни места и да се привличат млади хора на работа. "Наблягаме на малки и средни предприятия, защото те са гръбнакът на българската икономика. Предлагаме в нашата платформа човек, който разкрие такова предприятие с наемането на най-малко 5 лица, да го освобождаваме от данък за следващите две години“, коментира още Нинова.

Лидерът на БСП призна, че вторият проблем, който е установен при обиколката в областта, е свързан с порочни практики на кметове от ГЕРБ.

„Тук имам един въпрос към Цветанов, който обяви, че БСП ще прави кампания с фалшиви новини. Нищо подобно. БСП ще предлага в тази кампания решение на проблемите. В тази връзка питам фалшива ли е новината за повдигнатото обвинение срещу кмета на Пловдив за фалшиви поръчки. С една такава новина ще си тръгнем от тук и ще отидем при главния прокурор“, закани се Корнелия Нинова.

Тя посочи, че става въпрос за кмета на Рила Георги Кабзималски. "Той е нарушавал процедури по строителство и е в конфликт на интереси, защото назначава семейството си на работа в общината. Назначил е контрольор от 4-и януари, а е подписал документите ден по-рано. Това не са фалшиви новини, а те дойдоха от хората днес, по време на нашите срещи“, подчерта Нинова. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK