Бум от нови онлайн търговци от България в началото на 2018

Снимка: Infomreja.bg

Началото на новата година е период за започване на нови начинания, това важи в пълна сила и за стартирането на онлайн бизнес, сочи проучване на eBay.

Впечатляващо е колко успешни са били миналогодишните български новорегистрирани  търговци според данните от направените продажби.

Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата.

Някои имат оборот от над 1 млн. лева.

Най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност.

Най-популярните нови продукти предлагани от България са:

Класация

Продукт

Брой артикули

1

Автомобилни гуми

           24 411

2

Тениски

           21 339

3

Якета и палта

              6 960

4

Рокли

              5 144

5

Блузи и ризи

              3 989

6

Картини

              2 527

7

Пуловери и суитчъри

              2 467

 

Новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби. Сред най-успешните нови търговци на платформата има такива осъществили продажби в 59 чужди държави.

Интересен факт – пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK