4-ма са новите заразени с коронавирус в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Всички са от едно семейство, 2 са деца - на 9 и 14 години

4 са новите случаи на коронавирус в община Кюстендил, а не 3. Вероятно информацията е закъсняла до Националния оперативен щаб тази сутрин, обяви кметът Петър Паунов. Всички те са роднини на дамата, която е с онкологично заболяване и е била на химиотерапия в болница „Св. Иван Рилски“ в София.

Става въпрос за нейния съпруг, за сина й и двете й внучета, които са на 14 и 9-годишна възраст, уточни градоначалникът.

Към момента състоянието им е почти без симптоми, но за съжаление, както предупреждава щаба, се оформят семейни огнища и трябва да бъдем изключително внимателни при контактите си, коментира още Паунов.

173 лица към момента са под карантина в община Кюстендил. До момента са били карантинирани 846 лица. 7 са обработените сигнали през изминалото денонощие.

27 са регистрираните случаи на COVID – 19 от началото на епидемията в област Кюстендил. 2 лица към този момент са с по две отрицателни проби в кюстендилската болница, в здравното заведение настанените са 8.

"Трябва да продължим с изключителна загриженост и отговорност. Обиколките не са добро решение. Виждаме, че всеки отнякъде е привнесъл заразата. Самият факт, че при нашите съседи, където половин Дупница работи в Италия, има само 1 заразен.

Половината Перник работи в София и там заразените са 3-ма, 4-ма, ние го докарахме до 27 човека. Трябва сериозно да се замислим. В момента резултатите ни са показателни, че не всички са склонни да предпазват своето здраве. Нека сериозно да се замислим затова", обяви още кметът на Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK