Бум на телефонните измами в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Осем сигнала за телефонни измами само за изминалата нощ са регистрирани в ОД МВР в Благоевград.

Вчера около 13 часа мъж позвънил в дома на 71-годишната В. Р. от село Селище и се представил за лекар. Непознатият обяснил на бабата, че дъщеря й е в болница и се нуждае от спешно лечение, което струва 1500 лв. Възрастната жена на косъм се спасила от измамата, само защото на уговореното за среща място не се явил мнимият доктор.

Пак вчера, между 15 и 16 часа, чрез телефонно обаждане, неизвестен извършител е въвел в заблуждение 81-годишният П. М. от Благоевград, като му е поискал пари за животоспасяваща операция на дъщеря му след претърпяна катастрофа. Възрастният мъж е предал сумата от около 2 500 лв на непознато за него лице.

За времето от 10 до 13 часа, чрез телефонно обаждане 65-годишната К. И. от Благоевград е въведена в заблуждение, като й е съобщено, че дъщеря й е претърпяла пътен инцидент и е блъснала дете. Заради това тя е задържана, а необходимата сума за освобождаването й е около 5 000 евро. К. И. е предала сумата от около 900 лв. на непознато за нея лице.

Другата жертва на телефонните измамници е 78-годишна жена от село Селище. Вчера между 15.30 и 16.30 часа, неизвестно лице е съобщило по телефона, че дъщеря й спешно се нуждае от пари за лечение, с което на потърпевшата е нанесена имотна вреда в размер на около 1 800 лв.

През изминалата нощ са регистрирани още четири сигнала за опит за телефонни измами в Благоевград.

По случаите са образувани заявителски материали.

От полицията апелират към жителите да бъдат бдителни и при обаждане от подобно естество веднага да звънят на телефон 112.

„Свържете се с близки, роднини, съседи. Не се съгласявайте да давате никакви пари на ръка, не съобщавайте лични данни или банкови сметки. За предотвратяване на подобен род престъпления е необходимо повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ви въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми”, предупреждават от полицията. 

 

 

КОМЕНТАРИ

1234510:46 - 16.05.2013
ама че глупав народ,колко пъти се говори по тази телевизия,че като стане нещо подобно,първо се обадете на близките си .
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK