Три детски заведения в община Сатовча затворени заради грипната епидемия

Снимка: Infomreja.bg, архив

Детските градини в сатовчанските села Боголин и Годешево, както и  детската ясла във Вълкосел останаха днес затворени. Причината е многото заболели деца от грип в трите детски заведения в селата Боголин, Годешево и Вълкосел, които ще останат затворени до отшумяване на епидемията, коментира кметът на община Сатовча Арбен Мименов, след проведената днес оперативка с директорите на училищата и детските градини в общината. 

Мименов сподели, че учебният процес във всички останали училища, детски градини и ясли на територията на общината е започнал нормално според досегашния си график.

Въпреки ниските температури, които в община Сатовча достигат през светлата част на деня от минус 12 до минус 16 градуса, в класните стаи и детските заведения се поддържа нормална температура, осигуряваща комфорт както за учениците и най-малките, така и за техните учители за осъществяването на нормална учебна дейност.

„На този етап не се налага да удължаваме ваканцията, тъй като броят на отсъстващите деца и ученици от детските градини и училищата е в нормалните норми, които не предполагат епидемия и обявяване на грипна ваканция. Всички учебни заведения са заредени с горива за поддържане на нормална температура. При засилване обаче на грипната вълна имаме готовност да прекартим временно учебните занятия, както и да се съобразим с институците и обстановката в цялата страна“, коментира още Мименов.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов заяви още, че пътищата в общината са проходими и няма бедстващи хора.

“Почистващата техника работи и в момента, тъй като сняг и заледени участъци не липсват и в нашата община. Сняг вали и в момента затова поддържаме почистващата техника в денонощна готовност“, обясни състояните на пътната обстановка в общината Мименов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK