„Булгартабак“ изкупи дълга на "Михайлидис", от утре започва преводи по сметките на тютюнопроизводителите

Арбен Мименов и управителят на "Михайлидис", Георгиус Папанастасиу, снимка: Infomreja.bg

От утре, 14 септември, „Булгартабак" започва преводи по сметките на тютюнопроизводителите, на които останаха неплатени изкупените количества тютюни от гръцката фирма "Михайлидис" за реколта 2016. 

Първите 150 000 лева още утре ще стигнат до тютюнопроизводителите, които очакват парите си повече от година.

Плащането ще бъде извършевано на траншове, е добрата новина, която съобщи кметът на община Сатовча, Арбен Мименов, в качеството му на председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн в България  - СПОТ БГ.

До късната, но все пак добра развръзка на проблема се стигна, след като Арбен Мименов мина през дългите преговори с ръководството на гръцката фирма „Михайлидис“ и след серия от срещи с ръководството на „Булгартабак холдинг“ АД.

Поредната среща с представителите на холдинга бе преди дни, на която Мименов настоя тютюнопроизводителите от региона да получат дължимите суми за неплатения тютюн от реколта 2016. 

От "Булгартабак холдинг" със съдействието на кмета на Сатовча бе извършена огромна работа по документите на тютюнопроизводителите, като окончателната проверка на внесените от Мименов протоколи, декларации, банкови сметки и други докумемнти, касаещи плащането, приключи буквално преди дни. 

На база проверката на документацията бе подписано споразумение между „Булгартабак" и гръцката фирма за плащането от холдинга на дължимите суми на тютюнопроизводителите за изкупения им от "Михайлидис" тютюн.

 

КОМЕНТАРИ

ivan16:57 - 03.01.2018
pari nqmat pove4eto xora pone po edna stydena voda da imat kyraj da im dadat
До Хаха а08:21 - 19.09.2017
Сееш омраза, която ще рекушира в теб. Не забравяй че парите на отруденият народец се дължаха от фирмата Михайлидис а не от Мименката- чааак до Луната. Точно такава е и разликата от здраво мислещите хода до такива с болни мозъчета като теб.
Хаха а09:14 - 16.09.2017
Болен народ......тая бяла тиква цял живот лежи върху ръцете на отрудения народец и смуче ли смуче като кърлеж но да не забравя че кръвта е отровена вече...и той няма да е вечен.Чий е Булгартабак бе Овци с главно У.Така се държи РАЯ, а тези които не ви плащаха и догодина няма да го правят защото пак ще трябва да излезе един Свети Мименка Победоносец, който ще трябва да слушкате ако искате пари и така година след година вече общо 27.А сега стягайте фиданките или куфарчетата и марш по задачки.Прост народ слаба държава, слаб материял.
Дъбница09:03 - 14.09.2017
Наистита тези хора са си ги изкарали тези пари и трябва да си ги получат, но всички вие неблагодарници трябва да разберате, че задължението да се изплатят е на фирмата михайлидис а не на булгартабак и вашия кмет Мименов е направил и невъзможното за да се изплатят. човекът с големите букви е апсолютен злобар и гадняр. Всички вие от вашата община трябва да знаете че Мименов ви е свършил работа за да си вземете парите. Даа вие сте си ги изработели но как щеше да си ги получите ако не беше този човек. Аллах здраве да му дава.
AAA08:42 - 14.09.2017
АРБЕНЕ ТЕЗИ СРЕДСТВА СА СИ ГИ ИЗКАРАЛИ ХОРАТА С ТЕЖЪК ТРУД И МНОГО МЪКА И ЛИШЕНИЯ,ДОКАТО ТИ ТЪНЕШ В РАЗКОШ, ТАКА ЧЕ ФАЛИРАЛАТА ФИРМА Е ДЛЪЖНА ДА ГИ ИЗПЛАТИ, НЕ СИ ПРЕПИСВАЙ ЗАСЛУГАТА, И НЕ ЗАБРАВЯЙ НИКОГА НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ, И ВИНАГИ СИ ГО ПОВТАРЯЙ ЧЕ ТИ СИ ОТМЪСТИТЕЛЕН КОРУМПИРАН И РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ТЕ СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ, И ОЩЕ НЕЩО В ДОПЪЛНЕНИЕ - ОТ ТЕБ НИЩО НЕ СТАВА.
до кой е следващият?17:54 - 13.09.2017
Абе "Кой е следващият" ти искаш хората да не си вземат парите, само и само да изкараш човека - Мименов лош. дане би той да е фалирал Михайлидис. Щом вярваш в това значи си голям балък - жалък садист.
Kochan17:11 - 13.09.2017
Neka falirat takiva dolnoprobni firmichki i da ima poveche hora kato g-n Mimenov da gi izchistvat vapreki che dalboko se samnqvam v tova,a naroda trqbva da si vzeme parite po edin ili drug nachin
до кой е следващият?16:42 - 13.09.2017
Некадърността и корупцията уволни шефа на горското а не Мименов
Благодаря16:40 - 13.09.2017
Аллах здраве да ти дава г-н Мименов, затова че непрекъснато работиш за хората и затова че не чахаш да ти благодарят.
Кой е следващият ?16:17 - 13.09.2017
Уволни шефа на горското , фалира михайлидис , сега кой е следващият който ще дадеш в ръцете на Пеевски да го отупа другарю Мименов "благодетел на народа"
Код за сигурност, въведете кода a2g