Съдят племенница, изтеглила неправомерно пари от сметката на дружеството на чичо си

Снимка: Infomreja.bg

Предстои делото срещу Грациела Д. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 25-годишната Грациела Д. за теглене на пари от банкова карта на търговско дружество без съгласието на титуляра – престъпление по член 249, ал. 1 от НК.

Подсъдимата често гостувала в дома на чичо си, който й помагал в отглеждането на малкото й дете. Мъжът развивал търговска дейност чрез дружество, в което управител била жената, с която живеел на семейни начала, но реално дейността изпълнявал той.

На 4 февруари тази година младата жена гостувала в дома на чичо си и станала свидетел на разговор между него и жена му за превод на 7800 лева по сметката на дружеството. Грациела използвала краткото отсъствие на чичо си, бръкнала в джоба на якето му и взела банковата карта на фирмата му.

Още същата вечер от банкомат тя изтеглила 400 лева от картата и успяла незабелязано да я върне. Липсата на парите била разкрита на следващата сутрин при посещение на чичото в банката. Като извършителка на неправомерната трансакция била уличена 25-годишната жена. Тя е с чисто съдебно минало.

Предстои делото срещу Грациела Д. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK