Стартира Националния конкурс „Пролет върху листа 2020“ в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Участниците в конкурса могат да подават творбите си до 9-и март

Стартира тринадесетият Национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“ , организиран от Община Кюстендил.

„Темата „Пролет върху листа” е свободна и креативна. Вие имате възможност да изявите своето творчество, да импровизирате с различни изобразителни материали и да създадете пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония“, обявиха от общинския отдел „Култура и духовно развитие“.

През годините конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското творчество в наши дни.

С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България.

Участниците в конкурса могат да подават творбите си до 9-и март 2020 г. на адрес: гр.Кюстендил 2500, ул.Търговска № 6, Отдел ”Култура и духовно развитие”, Община Кюстендил.

На тържествена церемония на 25.03.2020 г. във Възрожденското училище на гр. Кюстендил  ще бъдат обявени резултатите от конкурса и открита представителна изложба на класираните творби.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK