Младен Тимчев: Предизборното виенско колело в Сандански е незаконно!

Младен Тимчев, снимка: БСП-Сандански

Общинската администрация не знае, че т. нар. „виенско колело” е строеж и за него се издава разрешение за строеж

Най-краткото определение за виенското колело е, че това е увеселително съоръжение. За санданчани обаче май то няма да е никак весело. Защото има много въпроси, на които досегашното общинско ръководство трябва да даде точни отговори. Това предизборно колело е на върха на омагьосания кръг в порочната практика на общинската администрация – безотговорно и нагло да се вземат решения на тъмно в 12 без пет, да не се търси диалог с гражданите, да не се се обсъжда с експерти. Малко преди края на мандата на кмета Кирил Котев започна строителството на „грандиозния обект” и много се бърза да се построи до изборите, явно с цел предизборна пушилка, смята кандидатът на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев.

Той е категоричен, че виенското колело в града е незаконно, а общинската администрация за пореден път е доказала своята некомпетентност. „Тази администрация не знае, че така нареченото „виенско колело” е строеж и за него се издава разрешение за строеж, а не разрешение за поставяне. Тази бюрократична администрация издава с лека ръка разрешение за поставяне на едно 30-метрово съоръжение, като че става въпрос за поставяне на сергия за семки”, уверява Младен Тимчев.

Той разкрива, че администрацията на общината не познава дори собствената си Наредба, приета през 2018 година. В противен случай щеше да знае, че не може да я ползва, защото такъв вид съоръжение в тази Наредба няма и не е упоменато никъде, второ - в парковете трябва да има план-схема, одобрена от общинския съвет, каквато отново липсва. И трето - най-важното, защото такова съоръжение може да се построи само и единствено с разрешение за строеж.

Поведението на некомпетентната администрация е класически пример как едно добро начинание и една голяма инвестиция се хвърлят на вятъра. А кой контролира незаконните строежи съгласно закона? Кметът! „Г-н кмете, дайте отговор на нас, гражданите! Безопасно ли е нашите деца да ползват виенското колело при условие, че не е спазен законът при изграждането му и че същото никога няма да се въведе в експлоатация? Теренът подходящ ли е за направата на такова голяма съоръжение? Или, може би, трябва да попитате юридическите си съветници от София, които общината е наела и на които плаща 5000 лева месечно, а отделно са заплатите на общинските юристи, които са на щат”, казва кандидатът за кмет Младен Тимчев.

Той гарантира прозрачно управление и прозрачно разходване на публични средства, ако бъде избран за кмет на община Сандански. Ще се прави отчетност на всеки три месеца пред обществеността. Ще се аргументира и дискутира всяко важно решение на общинското ръководство, което касае харчене на общински средства или въпроси от обществено значение.

„Защото това управление загърби диалога с гражданите. Не знаем какви заеми е взела общината, върнати ли са част от тях. Има ли двойто проектиране на лекоатлетическата писта и на спортната зала? Не сме наясно защо се повиши такса смет. От тази такса се отчисляват средства за озеленяване и чистота. Влагат ли се тези средства в създаването на повече зелени площи и в по-добра хигиена по селата? Защо фонтанът на „Атлантически Алианс” е преструктуриран поради неработеща помпа, при положение, че е в гаранция до 2021 г.?”, пита Младен Тимчев.

Той знае, че няма да получи отговори от настоящото общинско ръководство. Но санданчани имат шанс да получат отговори на всички свои въпроси, ако се доверят на кандидата на БСП за кмет на община Сандански.    

Защото в управленската програма на Младен Тимчев ясно е записано, че в срок от три месеца ще се въведе публичен електронен регистър на всички сключени договори от общината, включително на гражданските договори, за да е видно как и за какво се харчат парите на гражданите в общината.

Отново в срок от три месеца ще бъде публично достъпна в цялост информацията за всички служители на община Сандански, техните отговорности и контакти – за да се прекрати практиката, която да позволява съществуването на „тайни и непознати“ служители за гражданите.

* Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK