Тестват за коронавирус членове на БСП след положителната проба на Янаки Стоилов

Снимка: Infomreja.bg

От партията заявиха, че той е участвал в две масови партийни мероприятия

Тестват за коронавирус всички членове на Националния съвет на БСП. Причината - вчера стана ясно, че тестът за COVID-19 на Янаки Стоилов е положителен.

От партията заявиха, че той е участвал в две масови партийни мероприятия - пленум на Националния съвет на „Позитано“ 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София. Всички участници в двата форума са уведомени.

Новината идва само седмица след пленума на левицата, затова ще бъдат тествани всички - както депутатите, така и софийската организация на партия.

Пред NOVA Стоилов заяви, че се чувства добре, но ще остане под наблюдение във Военномедицинска академия.

„Длъжни сме да направим тези тестове, защото опазването на живота и здравето на членовете на партията е важно. Имаше две заседания на партията. В залите бяха спазени всички мерки – спазено е отстоянието между местата, носели са се маски, мерена е и температура”, заяви председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов.

„Вчера и аз си направих тест за коронавирус, който е отрицателен”, каза още той.

По думите му днес трябва да се тестват повече от 70 души от БСП.

Запитан за състоянието на Янаки Стоилов, Паргов коментира: „И в събота, и в неделя говорих с него. Звучеше бодро и оптимистично. Надявам се така да продължи до пълното му излекуване”. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK