Нов дар на община Гоце Делчев за читалищната библиотека в града

Снимка: община Гоце Делчев

Връчи го кметът на общината Владимир Москов

Днес фондът на библиотеката при читалище „Просвета – 1865“ се обогати с пет броя от големия исторически роман „Бежанци“ с автор Весела Ляхова. Книгите са дар за читателите на библиотеката от община Гоце Делчев. Дарението връчиха лично кметът на общината Владимир Москов и заместник – кметът Валери Сарандев.

„Избрахме тази книга, защото е тематична, вълнуваща и разказва историята на бежанците от нашия край, на нашите баби и дядовци“, обясни кметът.

Романът „Бежанци“ вече е получил редица признания. Той е отличен с наградата „Христо Г. Данов“ и наградата за художествена литература  на портал „Култура“. Тази книга представи България на Европейския фестивал за дебютен роман в Будапеща през 2014 година. Освен това е номинирана за наградата „Хеликон“ и наградата „Роман на годината“ (2014).

Творбата на Весела Ляхова е поредното дарение, което община Гоце Делчев прави на читалищната библиотека в града. Както казва главният библиотекар Росица Попаркова, тези дарения са ежегодни. Обикновено те се правят по повод Деня на народните будители. А настоящото дарение е в чест на предстоящия празник на Съединението.

В навечерието на 6-и септември учебни и детски заведения, както и граждани, живеещи в централната част на града, получиха националния трибагреник. Идеята за това е на кмета Владимир Москов.

„Надяваме се, че в деня на Съединението и на всеки друг важен празник за България, а и без да има конкретен повод, хората ще развеят трибагрениците в домовете си, защото днес повече от всякога имаме нужда от патриотизъм и национално самочувствие“, каза той.

 

Снимка: община Гоце Делчев
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK