„БСП за България“ откри кампанията си в Благоевград, водачът Тома Томов: Войните се печелят от големите батальони

Снимка: Infomreja.bg

Големите батальони печелят войните. Те решават нещата, а не псувните по кръчмите. Затова съм тук. Затова приех да вляза в политиката и да оглавя листа.

Това заяви известният журналист Тома Томов при старта на предизборната кампания на „БСП за България“ в Благоевград.

Водачът на червената листа в Пиринско смята, че спешно трябва да се смени курсът на страната, а Бойко Борисов да не се допуска повече до кормилото на властта.

„Курсът е погрешен, а Борисов е вреден и опасен“, заяви Тома Томов пред препълнения салон на Драматичния театър в Благоевград.

Подкрепа, добри думи и пожелания за успех получи Томов от своя колега – писателя Иван Гранитски. Поздрави го и академик Георги Марков, който също бе в залата тази вечер. Съпартийците и съгражданите си подкрепи и бившият кмет на Благоевград и член на Националния съвет на БСП - Костадин Паскалев.

„Имам чувството, че съм отворил прозореца, скочил съм от 25-ия етаж и никога повече няма да се върна там, където бях. Всичко се промени след победата на генерал Радев. Тогава си помислих, че има надежда, че може да се направи нещо“, сподели пред пълната зала Томов.

Още куп видни общественици, културни дейци и почитатели на журналиста, публицист и политически анализатор пристигнаха от цялата страна, за да бъдат днес до него и да му дадат кураж в изборната битка. 

Сред тях бе и социологът проф. Иво Христов, който води листата на БСП в Пловдив. 

„За 27 години чужди интереси и непомерна алчност раздържавиха държавата, разсипаха индустрията, здравеопазването и най-вече образованието. 27 години подменят българската история с една подла цел – да изчегъртат от живота и времето българския дух, за да владеят една невежа, безпаметна и безволева маса. Години наред ни внушават, че сме нищожни, незначителни, жалки. А докато си повтаряш, че си жалък – ще си жалък. Докато си повтаряш, че от теб нищо не зависи – ще зависи от друг“, заяви още от трибуната Тома Томов.

С всеобщо одобрение бяха приети цитираните от червения водач слова на Яне Сандански – „Да живееш, значи да се бориш. Робът – за свобода, а свободният – за съвършенство“.

Възторжени възгласи „Победа“ пък бе отзвукът на залата след думите на Томов „ Сражението печели този, който най-силно иска да победи“.

Листата на БСП в Благоевградски избирателен район е от най-младите в страната. Средната й възраст е 35 години.

Кандидатите за депутати бяха представени официално на сцената на театъра от областния лидер на БСП Николай Бошкилов, който е втори в листата.

„Обединени сме повече отвсякога да пресечем машинациите, на които сме свидетели в последните години. Няма да позволим да купят вота на избирателите. Няма да позволим Благоевград да бъде наричан цигански катун. Нека извоюваме заедно победата така, както го направихме на президентските избори. Вярвам, че сега ще бъдем още по-убедителни и ще вървим ръка за ръка“, призова Бошкилов.

И този път социалистите в Пиринско не изневериха на традицията в началото на кампанията да отдадат почит на Димитър Благоев. Преди да влязат в театъра, за да открият предизборната си кампания, те сведоха глава и поднесоха цветя пред паметника на Дядото. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Yiaho19:51 - 02.03.2017
Добре е, че присъства утвърдиния лидер в БСП Костадин Паскалев! Паскалев е трудно достежима величина от днешнирте нови лидерчета.
Чапай17:26 - 02.03.2017
Ах летете ескадрони,в устрема ви милиони погледи са приковани...! Победа !
Приятел11:24 - 02.03.2017
Хей Хей,ти не се притеснявай за нас и моя сън,гледай какво прави Боко Корлеоне ,лъжец и мутра не надмината! Ще ви бием с много на малко! Лошото е,че двете върхушки ни готвят изненада -БРАТСКА ПРЕГРЪДКА В ИМЕТО НА КЕЛЕПИРА !
Хей , Приятел09:36 - 02.03.2017
ти не си спал от вълнение ! Както винаги силни на думи и нищожни в действията,най-голямото разминаване между заявени приоритети и практически изпълнения.

FACEBOOK