Нинова: Оставки на министри за винетките, а не на чиновници

Снимка: БСП

Заради проблема с винетките оставката на министри е абсолютно задължителна

"За стотици български граждани Новата година започна с проблеми, с напрежение, с тревоги около винетките. Проблемът с винетките показва за нас: системата е в пълен хаос, управляват ни некомпетентни и неграмотни хора, унищожена е правовата държава и държавността изобщо; Борисов се подиграва с народа с изказванията си ; за неговото правителство отново няма отговорност, а за хората отговорността е- 180 млн. лв. от джоба им, сега и глоби, ако им бъдат наложени, и напрежението, на което са подложени".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. По думите й правовата държава е унищожена, защото предложенията за въвеждането на системата не са били направени по нормалния законов ред, нямало е никакво съгласуване, не са били внесени от МС, а от депутати от ГЕРБ - Нанков, Иванов и група.

"Сега обаче не виждаме никъде тези депутати - да излязат и да обяснят - какво направиха и каква тежка отговорност носят", каза още тя и припомни, че последните поправки в закона са били внесени на 17. декември, на 31. декември Борисов е включил Северната тангента, а на 2. януари я е извадил.

По думите й това е доказателство за хаоса, некомпетентността, неграмотността и пълното погазване на правовата държава и на законодателния ред в страната. Според нея управляващите се подиграват с народа, защото изказването, че когато се преминава от хартиен към електронен носител винаги има сътресения, е абсурдно.

"Никога няма сътресения, г-н премиер, нито в Германия, нито в Австрия, нито в Унгария има сътресения. Има в България, защото и администрацията, и МС са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва", категорична бе тя.

Корнелия Нинова заяви, че няма отговорност за правителството и това става ясно и от решенията, които са взети днес - отново трима чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството.

"За нас оставката на министри е абсолютно задължителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на чиновници, заради това, което причиниха на всички", заключи Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK