БСП внесе вота на недоверие към правителството

Снимка: novini.bg

БСП внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов“3. По време на брифинг лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че вотът е за провала в политиката за борба с корупцията. „Мотивите са политическата аргументация защо искаме да внесем вота на недоверие“, посочи Корнелия Нинова. „Не приемаме вота на недоверие за саботаж. А за отговор на българските граждани“, заяви още Нинова.

По думите й когато има проблеми, те трябва да се решават. Сред сферите, които влизат в мотивите на БСП, са здравеопазване,общетвени поръчки и контрабанда. Партията внесе вота на недоверие сама, след като разговорите с ДПС се провалиха. Сега внесени бяха 80 гласа, това са гласовете на парламентарната група.

„По-добре сами алтернатива срещу корупцията, октолкото част от статуквото“, коментира Нинова. Корнелия Нинова коментира и искането й, направено по-рано днес от парламентарната трибуна, да се свика извънреден Председателски съвет. Причината за искането е да се разсекрети доклад на ДАНС и прокуратурата от проверки на приходните агенции. Нинова заяви, че текстът съдържа информация, чиито изводи показват, че финансовата сигурност на страната ни е застрашена.

„Много вярвам тези доклади да видят бял свят“, обяви Нинова. Лидерът на БСП посочи, че текстовете съдържат тежки констатации, че системите на приходните агенции са пробити и че се трият данни за акцизни стоки.



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK