БСП в Гоце Делчев откри своята предизборна кампания (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Мотото на кампанията е: “Опит, почтеност, увереност“

Снощи в Гоце Делчев беше даден старт на предизборната кампания на БСП за местните избори. На тържеството присъстваха народните представители Богдан Боцев, Тома Томов, проф. д-р Георги Михайлов и Нона Йотова.

Председателят на Общинския съвет на БСП – Валери Сарандев, се обърна към хората, изпълнили залата, с думите: „Всички ние от опит знаем, че с един месец предизборни обещания и много думи доверие не се гради и избори не се печелят. Това се постига с последователност, сериозни усилия и яснота какво е нужно на хората от община Гоце Делчев.

Постигаме успехи, защото сме опитни, почтени и уверени в бъдещето. Не си позволяваме експерименти, не даваме неизпълними обещания. Наричат ни „столетницата“, но ние в Гоце Делчев съчетаваме опита на зрелите хора с енергията и амбицията на младите. Такъв е и принципът, на който сме изградили листата с кандидати за общински съветници.“

По-нататък в словото си той посочи трите „малко, но напълно изпълними“ цели на БСП - Гоце Делчев, за предстоящите избори – убедителна победа на кандидата за общински кмет, спечелване на кметските избори в селата Мосомище, Борово и Баничан, увеличаване броя на общинските съветници.

„От опит знаем, че един екип е успешен тогава, когато има добър и достоен водач. А ние имаме най-добрия – Владимир Москов – човека, който олицетворява нашето мото „Опит, почтеност, увереност“. За изминалите шест мандата заедно със своя екип той успя да преобрази града ни и селата по стандартите на Европа.“ С тези думи Валери Сарандев представи кандидат – кмета Владимир Москов.

В началото на своето изложение, отличаващо се с точност, яснота и конкретност, Владимир Москов сподели с присъстващите:

„Регистрирах се за кандидат за кмет със самочувствието на човек, който е служил честно и почтено на гражданите на нашата община и има право да ги гледа в очите и да иска тяхното доверие.“

С езика на цифрите ораторът направи кратък отчет на постигнатото през изтичащия мандат 2015 – 2019 година. За тези четири години са привлечени допълнително близо 60 милиона лева инвестиции, спечелени са и са реализирани или в момента се изпълняват над 45 проекта.

Сред постигнатото са двете нови детски градини в селата Лъжница и Буково, разширените социални услуги на територията на общината, откритите два нови центъра за настаняване от семеен тип за нуждите на пълнолетни граждани с деменция и психически разстройства. В рамките на мандата са подпомогнати 1 054  лица, изпаднали в тежко здравословно или социално положение.

Приключва обновяването на две детски градини в града – „Калинка“ и „Радост“, както и ремонтът на Второ основно училище. С привлечени средства, а не с такива от бюджета на общината са изградени  четири асансьора за осигуряване на достъпна среда.

Традиционно общината подкрепя деца в тежко материално положение и такива, които трябва да развиват своя талант. Отворена е и за нуждите на културата и спорта. През мандата е открита многофункционалната спортна зала в града – „Неврокоп арена“ с 1 200 места за сядане.

Във всяко от населените места в общината е изпълнена голяма част от поетите ангажименти – реконструкция на ВиК мрежата, асфалтиране на улици, благоустрояване на зелени площи. Сменената през тези четири години водопроводна мрежа е 15 километра. Цялостното обновяване на водопроводната мрежа в града и селата е към своя край.

„Винаги сме били открити за проблемите на хората и за решаването на тези проблеми. Ежедневен е контактът ни с гражданите. Политиката ни е на консенсус, а не на противопоставяне“ – завърши краткия си отчет Владимир Москов.

Акцентът в словото си той постави върху предстоящото през следващия мандат, ако хората отново му гласуват доверие. Съвсем конкретно - поотделно за всяко населено място, кандидат-кметът уточни какво ще бъде направено. Но преди това посочи философията на своето управление: „Равнопоставеност, толерантност и взаимопомощ между всички граждани на общината, обединение в името на решаване на проблемите на хората. Най-важното е да запазим стабилното развитие на общината. Продължаване политиката на подкрепа на фирмите за запазване и разширяване на възможностите за откриване на нови работни места“, каза той.

Приоритетните задачи за град Гоце Делчев са: изграждане на южен околовръстен път , свързващ улица „Драма“ с международния път за Гърция, изграждане на нов пазар за селскостопанска продукция, завършване подмяната  на вътрешната водопроводна мрежа в града и отводнителните колектори за дъждовна вода,рехабилитация и реконструкция на улици, тротоари и пешеходни алеи, благоустрояване на междублоковите пространства в жилищните комплекси „Дунав“, „Юг“, в близост до Дома на културата, около санираните кооперации и между улиците „Ал. Стамболийски“ и „Полковник Дрангов“, реконструкция и разширяване на улиците „Бяло море“ и „Пейо Яворов“, довършване благоустрояването на улица „Полковник Дрангов“.

През новия мандат ще бъдат реконструирани и обновени улиците в централната част на града и централният площад. Между приоритетите е и кварталът от старата поща до Комсала.

В програмата е предвидено изграждане на кръгово кръстовище при магазин ЛИДЪЛ, цялостно обновяване на Дома на културата, реконструкция на сграда в бившата казарма за обособяване на 30 социални жилища, за което има осигурени средства. Ще бъде извършено  външно и вътрешно обновяване на Трето основно училище „Братя Миладинови“, което ще започне още през следващата година. Такова обновяване ще се направи и на детска ясла „Пролет“.

Предвижда се също благоустрояване на гробищния парк, изграждане на ново модерно улично и парково осветление, за което също има осигурени средства по проект.

За всички населени места в общината се предвижда асфалтиране и рехабилитация на улици и подмяна на останалата  водопроводна и канализационна мрежа.

В село Мосомище предстои цялостна подмяна на ВиК мрежата и възстановяване на уличните настилки, благоустрояване на площада, саниране на детската градина и училището. Ще продължи изграждането на корекцията на речното корито.

За село Брезница се предвижда саниране на детската градина и обновяване на дворното пространство към нея. Освен това ще се извърши рехабилитация на общинския път Баничан – Брезница, включително мостове. Ще продължи изграждането на корекцията на река Туфча.

Село Корница също ще бъде благоустроено чрез ремонт на здравната служба, стадиона и читалището. Ще бъде извършен вътрешен ремонт и благоустрояване на дворното пространство на ДГ „Щастливо детство“. Благоустроен ще бъде и площадът на селото.

Село Лъжница присъства в амбициозната програма с корекция на коритото на реката, изграждане на резервоар за питейна вода, ремонт и саниране на училището.

Ще бъдат удовлетворени нуждите и на село Буково – корекция на коритото на реката, проектиране и изграждане на нов резервоар за питейна вода, изграждане на футболно игрище.

В село Борово ще бъде изграден нов мост над река Сушица. Предвижда се още откриване на Клуб на пенсионера, обособяване на зала за обществени прояви, ремонтиране на училището и обновяване на двора, изграждане на спортна площадка, завършване на площадното пространство.

Жителите на Баничан ще бъдат зарадвани с обновяване на парка в центъра на селото, асфалтиране на пътя в старото село, бетониране на пътя до манастира „Света Богородица“, изграждане на спортна площадка в училището и ремонт на училищната сграда.

За Господинци се предвижда изграждане на минипарк за отдих в горната част на селото и благоустрояване на улица там, доизграждане на канализацията, изграждане на колектор за дъждовна вода.

В програмата за следващия мандат е залегнало укрепване на главния път в  село Делчево, изграждане на канализация, подпорни стени на проблемните участъци и калдъръм по вътрешните улици, изграждане на туристически атракции.

Помислено е и за село Добротино, за което ще се осигурят допълнителни количества вода. Ще бъдат благоустроени улици от главния път до старото кметство и църквата „Света Богородица“. Ще бъде укрепена оградата на гробищния парк.

От благоустрояване се нуждае и най-младото село в общината – Попови ливади. За него се предвижда  поетапно изграждане на канализация, водопровод и осигуряване на допълнителни количества вода, ремонт и реконструкция на ученическия лагер, изграждане на посетителски център,  туристически атракции, приключенски парк и спортна площадка, както и благоустрояване на съществуващите пътни връзки.

„Ще продължим да търсим възможности за осигуряване на инвеститори, които да организират високо технологично производство в областта на информационните технологии, медицинското оборудване и производството на биопродукти. Предвиждаме рехабилитация на селскостопански пътища на територията на общината, обновяване на напоителни вади, изграждане на детски площадки, основен ремонт на пенсионерските клубове в града, Мосомище и Брезница.

„През последните години сме създали добър, работещ и успешен екип, който е доказал какво може. Протягаме ръка към всички млади хора, които искат да имат бъдеще в нашия град и нашите села. Станете част от нашия екип със своите идеи, предложения и виждания. Споделете ги с нас и участвайте в реализирането им за по-добра икономика, здравеопазване, култура, спорт и във всички останали сфери на живота. Мнението на всеки жител на общината е важно за нас, за да бъдем успешен екип и да си вършим добре работата“, каза Владимир Москов.

Накрая той благодари на всички, които са подкрепяли него и екипа му досега, и на тези, които ще ги подкрепят и занапред. Благодари и на хората, които са се отнасяли критично към свършеното, защото това ги е амбицирало да работят по-добре.

„Предстои ни още много работа. Имаме опита, силата и енергията да я свършим. Разчитаме на вашата подкрепа“, завърши словото си досегашният кмет и кандидат за нов мандат Владимир Москов.

Думата за кратко слово взе проф. д-р Георги Михайлов. Той подчерта, че  Владимир Москов защитава с всички сили интересите на общината и че неслучайно тя е една от малкото общини в страната с положителен демографски прираст.

„Името Владимир Москов се свързва в Националния съвет и в Бюрото на БСП с идеята за регионализация на политиката в България, за да бъдат развити всички отделни региони в страната. Той се обяви за сериозна промяна на данъчната политика и влизането на данъците в общините, което ще помогне на хората. Искам неговият успех да е заразителен за цяла България, за да се сбъднат най-накрая нашите мечти за свидното ни отечество“, подчерта проф. Михайлов.

Свои впечатления от град Гоце Делчев сподели народният представител Нона Йотова. Тя е впечатлена от санираните блокове с образите на войводи, от цветята, чистотата и най-вече от децата на града.

„Веднага ти става ясно, че това е един град, в който младите хора имат бъдеще. Създадени са условия хората тук да се чувстват добре“, каза тя.

Откриването на предизборната кампания  продължи с представяне на кандидат-кметовете на кметства, на които Коалиция „БСП за България“ е гласувала своето доверие. Това са: Йордан Катранджиев – кандидат за кмет на село Борово, Младен Тропчев – на село Баничан и Петър Либяховски – на Мосомище.

Представени бяха и кандидатите за общински съветници: Владимир Москов, ген. Атанас Самандов, Димитър Балтаджиев, Иван Геров, Гергана Орманлиева, Георги Мишев, д-р Ангел Тонгов, Димитър Сохулов, Ангел Поюков, Магдалена Пиринска, Димитър Бояджиев, Петър Москов, Петър Янев, Веселин Камбуров, Павел Петелов, Кенан Тюмбелекчиев, Мария Чолакова, Мария Дерменджиева, Елка Пирнарева, Николай Пиргов, Таня Мегданова, Росица Трендафилова, Андрей Катранджиев, Костадин Халембаков, Румен Чифлигаров, Илиана Гущераклиева, Живко Тарев, Елена Лефтерова и Любен Димитров.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: БСП
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: БСП
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK