БСП съветниците се групираха в седем експертни комисии

снимка: infomreja.bg, архив

Седем експертни групи, които да активизират решаването на важни за жителите на община Благоевград въпроси, сформираха общинските съветници от БСП. Те са  структурирани в съответствие на действащите към Общински съвет Благоевград комисии.

Целта е да се формулират приоритетни проблеми с широк обществен интерес за общината и бъдат изработени експертни предложения за тяхното решаване, поясняват червените парламентаристи. С тази инициатива и привличането на специалисти и общественици, групата общински съветници от БСП под председателството на инж. Емил Костадинов заявяват амбицията да играят активна роля в Общинския съвет.

В основата на експертните комисии са включени кандидатите за общински съветници от листата на БСП за местните избори през 2011-а. Освен тях са привлечени и други специалисти, като Венцислав Кожухаров, д-р Владимир Пандев и Валери Миленков, които имат опит в местния парламентарен живот през последните години.

Съставът на комисиите ще бъде попълнен и с нови имена от Общинския съвет на БСП и до края на месеца ще бъдат проведени първите заседания на новите групи, на които ще се определят и планират задачите за експертна и политическа работа.

Комисията по бюджет, финанси,европрограми, икономика и приватизация оглавява Емил Костадинов, комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол - Николай Бошкилов, комисията за развитие на селските райони, земеделие и горско стопанство - Милан Богдански. 

Арх. Иван Калпачки е избран за координатор на комисията по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и транспорт. Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика оглавява д-р Владимир Пандев, комисията по образование, култура, вероизповедания, медии, обществен ред и сигурност - Валери Миленков, а тази по спорт, туризъм и НПО - Асен Балабанов.

 

КОМЕНТАРИ

2112:01 - 09.01.2012
Все колеми специалисти-Емчо Костад.,Балабанчето,Калпачки!Смех,смех!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK