БСП с ръст в резултата в Кюстендил, печелят 9 мандата в ОбС

Снимки: Infomreja.bg

Упрек към Здравко Милев, който „остана неразпознаваем“

Искам да благодаря на кюстендилци, които видяха в нас желанието да променим нашия град. На второ място бих искал да погледнем изборите чисто математически. 41-42% е много малка активност за гласуване. Това означава и един наказателен вот, като нашата грешка е в това, че явно не успяхме да излъчим правилния човек.

Отправям и упрек към екипа на Здравко Милев, който не можа да го популяризира – не можа да достигне до всеки жител на община Кюстендил. Хората не само, че не го припознаха – те не го разпознаха, обяви общинският председател на БСП – Кюстендил, Росен Димитров.

По негови думи обаче положителен е фактът в ръста на общинските съветници от БСП. Общо 9 са представителите на партията столетница в местния парламент.

Росен Димитров посочи още, че от 4000 недействителни бюлетини, около 2500 са на БСП. „Нашите общински съветници можеше да бъдат 15. Проблемът беше, че в тези невалидни бюлетини беше зачертаната само преференцията, а не и партията“, уточни още общинският председател на БСП – Кюстендил.

От своя страна новоизбраният общински съветник Атанас Гергинов направи съпоставка на избирателната активност през 2015 и 2019 г. „През 2015 г. избирателната активност е била 52.72% за местни избори. А какво се случи сега – нещо много плашещо. 34,82%.

През изминалите 4 години се опитвахме от трибуната на Общински съвет и сега в тази предизборна кампания, да достигнем до кюстендилци и да ги убедим, че конфигурация, в която всички са във властта, е отблъскваща. Именно затова и през този мандат Ви обещавам да бъдем една конструктивна опозиция.

Предстои да направим и първата консултация с колегите от ОбС – Кюстендил. Ще предложим една декларация до Министър-председателя, до Председателя на НС и до останалите колеги до общинските съвети с искане за промяна на Изборния кодекс.

Визираме вкарване на машинно гласуване, колкото и скъпо да е. Това е бъдещето ако искаме да върнем избирателите до урните – там няма скрито-покрито и невалиден вот“, категоричен беше Атанас Гергинов.

Общинският съветник от БСП Лилия Евтимова – Алексиева  обяви, че в Общинския съвет са влезли млади и активни хора. Хора, които са предпочели да останат в Кюстендил и да се борят за бъдещето на децата си.

„БСП повиши резултата си с един мандат. Всичко го отчитаме като победа – без значение, че нямаме мнозинство в ОбС. Надявам се да работим всички заедно за благото на Кюстендил, без значение от коя политическа сила сме“, категорична беше Лилия Алексиева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK