БСП с декларация срещу съкращенията в кметска администрация

снимка: infomreja.bg, архив

"Категорично се обявяваме и не приемаме последните масови уволнения на служители от общинската администрация по начина, по който са извършени от кмета на Благоевград Атанас Камбитов под предлог за реформи и оптимизация на управлението на общината". Това заявяват в нарочна декларация съветниците от БСП в местния парламент и членове на Общинския съвет на червената партия в Благоевград.

"БСП последователно и категорично публично е отстоявала и ще отстоява своята широка отговорност към партньори и граждани в защита на демократичните свободи за всеки. Това включва отхвърлянето на каквито и да е политически чистки на всяко ниво на обществения живот, особено в рамките на институции, които по своите правомощия трябва да работят единствено и само в интерес на гражданите", се казва още в декларацията.

Според социалистите по своята същност освобождаването на висококвалифицирани специалисти става по чисто политически причини и носи характер на политическа дискриминация и наказание за публично изявени идейни възгледи.

"Практиката това да става зад маската на структурни промени и съкращения на работни места е позната в българския обществен живот в ранните години на демокрацията. Практика, която БСП по времето на своите мандати не е одобрявала и прилагала. Заявяваме, че сред уволнените служители на общинската администрация и кметски наместници има доказали се дългогодишни професионалисти с изключително добра обществена репутация, както и отговорни и с висока квалификация млади специалисти. В мотивите им за освобождаване липсват каквито и да са аргументи за пропуски в тяхната работа. Подобни съкращения на служители на общинската администрация са срещу интересите на гражданите на Благоевград", категорични са от БСП - Благоевград.

Червените съветници смятат, че подобен подход към служителите на общинската администрация ги лишава от мотивация в изключително отговорната им работа в интерес на хората. "Това е удар срещу техния професионализъм и квалификация. Утвърждава се мнението, че единствен критерий е политическото послушание и конформизъм, че най-добрите са, тези, които са показали вярност и имат заслуги към ГЕРБ. Останалите - „другите” остават без работа. И то във време, в което мерките за работеща икономика и откриване на нови работни места не са сред приоритетите на днешните управляващи", посочват още в декларацията общинските съветници от БСП.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK