БСП с благотворителен театър в помощ на малката Стефи и Кюстендилската болница

Снимки: БСП

Парламентарната група на „БСП за България“ помогна на младите актьори от „Арт студио трупа“ - Кюстендил да дефилират в „Нов театър“ в НДК. На спектакъла „Наследникът“ присъства  лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Средствата от постановката ще бъдат дарени на малката Стефания Йовева от Кюстендил, която се нуждае от спешна операция на очите, както и на отделението по неонатология в Кюстендилската болница.

Народният представител Иван Ченчев прочете поздравително писмо от актьора и депутат от левицата проф. Стефан Данаилов.

„С радост научих, че сте инициатори на проект, с който да популяризирате театъра и сценичните изкуства сред своите съграждани, с характерния възторг на младия ви дух. Желанието ви да промените отношението им към заобикалящата ви действителност ме кара да вярвам, че очите на младото българско поколение не са лишени от стремеж към съвършенство“, пише професорът.

„Талантът е искра, с която обикновено човек запазва себе си, осветявайки със собствения си пожар пътя на другите. Пазете тази искра и я раздавайте безкористно в името на доброто и истината за нещата, които ни заобикалят", завършва посланието си към младите актьори Стефан Данаилов.

Младежите благодариха на лидера на БСП Корнелия Нинова и на парламентарната група на левицата за помощта да реализират спектакъла в НДК. Нинова ги поздрави за благородната кауза да помагат на болни деца.

Младите актьори са носители на Гранд При на Международния театрален фестивал „Приятели на България“ от Албена тази година и Първа награда за авторска драматургия с режисьор и сценарист – Станислава Ризова, която бе и автор на спектакъла.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK