БСП регистрира листата си за парламентарния вот в Кюстендилско

Снимки: БСП

Водачът Румен Георгиев: Ще работим за по-доброто бъдеще на България и Кюстендил

БСП регистрира листата си за 10 МИР Кюстендил за участие в предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г.  На регистрацията присъстваха всички кандидати за народни представители, издигнати от левицата. С претенции, че ще бъдат първа политическа сила в област Кюстендил, се впускат Румен Георгиев – водач, Бойко Клечков, председател на социалистите в областта, д- р Иван Ибришимов, зъболекар и досегашен народен представител, Елеонора Христова, председател на Общински съвет гр. Бобов дол, д-р Лидия Манова – лекар, инж. Александър Анин, общински председател на БСП в Дупница и общински съветник, Йордан Тодоров, адвокат и общински съветник от Кюстендил и Първан Дангов, общински съветник и екскмет на община Дупница.

„Ще работим за по-добро бъдеще и за България, и за Кюстендилска област. Нашата кауза е да създадем работни места. Това, което хората искат  - работа! Всички социални, икономически и мерки в здравеопазването са насочени към това, младите хора да останат в България. Това е един от основните проблеми не само в Кюстендилска област, а и в цялата страна. Сигурен съм, че след 4 години, Кюстендил ще бъде една от водещите области по икономически резултати. Кюстендил е известен като люлка на овощарството“, заяви водачът на листата Румен Георгиев. 

Той обясни ,че в програма на левицата е заложено субсидиите, които  днес отиват в шепа хора, в големите земеделски „олигарси“, да достигнат до дребните земеделски производители- овощари, животновъди, зеленчукопроизводителите. „Първото, което ще направим е преформатиране на аграрната политика. Държавата трябва да осигури и гарантира изкупуването на продукцията. Най-големият проблем, с който черешопроизводителите ме занимават, е реализацията на продукцията.“ – допълни той.

Румен Георгиев подчерта, че продукцията реално се изкупува под себестойността й. Освен специални борси за изкупуване, ще се работи за създаване на преработвателна предприятия за продукцията на земеделските стопани. „Днес имаме нарушаване на връзката между, растениевъдство, животновъдство и преработвателна промишленост. Задачата ни е да осигурим пазар на произведената българска продукция.“ – заключи водачът на левицата в Кюстендилско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK