Надя Клисурска: Седми месец управляващите държат страната в безпрецедентен хаос

Снимка: БСП

"БСП предлага здравни и икономически мерки от самото начало на пандемията"

Ние от БСП още от месец март говорим за създаването на ясен и последователен план за справяне с коронакризата. В рамките на тези 7 месеца, откакто беше въведено извънредното положение, до ден днешен в държавата цари абсолютно безпрецедентен хаос - както в здравен аспект, така и в икономически. Така коментира кризисната ситуация в страната народният представител от парламентарната група “БСП за България” Надя Клисурска в предаването “Офанзива” по Канал 3.

Клисурска подчерта пред водещия Любо Огнянов, че управляващите живеят в паралелен свят - всички виждат липсата на лекарства и опашките пред аптеките, задъхващите се лекари и медицински сестри, а правителството говори как всичко е под контрол. Тя припомни, че още от самото начало на пандемията левицата е  предложила здравни и икономически мерки.

“Онзи ден от БСП искахме изслушване на здравния министър. Той дойде на следващия ден, но с процедурни хватки изложи неговата си теза, не отговори на никакви въпроси и си излезе”, коментира Надя Клисурска. Тя отбеляза, че в цяла Европа PCR тестовете се плащат от държавата, само в България се заплащат от хората.

“БСП предложихме алтернативен бюджет за 2021г. - бюджет на баланса, на справедливостта и на перспективата. Той дава визия за утрешния ден, за разлика от предизборния бюджет, предложен от ГЕРБ - той е бюджет на хаоса, на разхищението и на липсата на всякакви политики”, поясни Клисурска.

Социалистката изтъкна, че ножицата между старите и новите пенсии е огромна и хора с един и същи принос получават драстични разлики в пенсиите си.

“БСП от четири години предлага преизчисление на пенсиите, за да може всички пенсионери да имат достоен начин на живот. В предизборната си програма ГЕРБ  обещаха преизчисление на пенсиите. Те обаче забравиха за това свое обещание”, припомни Надя Клисурска.

“Това, което БСП предлага в алтернативния бюджет, показва хоризонта и ясната визия. По отношение на детските надбавки предлагаме да има необлагаем минимум за всички работещи млади семейства, които отглеждат деца - да се приспадат 500лв от данъците им, за да може парите да отидат в помощ на децата”, поясни част от предложенията на левицата тя.

“Няма как обезщетението за гледане на дете да е замразено с години наред и да е 380 лв. БСП предлага обезщетението за отглеждане на дете да бъде 650 лв. Да има безплатни детски градини за всички деца, както и  ДДС на лекарствата да бъде намалено на 9%”, припомни още Надя Клисурска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK