Хаосът с COVID мерките - заради липса на доверие във властта, а не на дисциплина

Източник: БГНЕС

Мнение на Корнелия Нинова

Нашата позиция остава категорична - няма да дадем и един глас за 160-те за свикване на Велико народно събрание. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че ресорните съвети в БСП трябва да направят оценка на състоянието на държавата по министерства и да изготвят алтернативно предложение за решаване на проблемите, които ще остави това правителство. По думите й в анализа, който готвят от левицата, ще излязат дублиране на функции, множество агенции, структури - ще се прецени кое и къде може да се актуализира. Тя подчерта, че всички тези съвети са обединени в Съвет по управление.

Относно напусналите депутати от партията Нинова изтъкна, че се повтаря стара опорна точка от хората, които критикуват БСП - говори се отново за разцепление. Тя обори това твърдение с числа: "Ние имаме почти 81 хиляди членове на партията. Напусналите след това са 15 души. Новоприетите членове са 2120. Твърдението, че след Конгреса и избора на председател има разцепление не почива на реални факти".

По отношение на здравните мерки на правителството соцлидерката настоя да се гледа на тях по-комплексно. "Въпросът не е просто дали да носим маски, или не. Това е въпрос на управление на криза", подчерта Нинова.

По нейни думи в момента се действа абсолютно хаотично.

Според червената водачка хората не вярват на управляващите, защото те им казват, че не са дисциплинирани и не изпълняват това, което европейците изпълняват.

Въпросът по нейни думи обаче не била единствено дисциплината, а доверието в управлението.

Хаосът в политическите решение води до недоверие, това пречи да се овладее кризата, посочи Нинова.

Тя бе категорична, че лекарите трябва да дават експертиза, но отговорността трябва да се носи от политиците. Според нея маските на открито и в заведение са нелогична мярка.

Лидерът на БСП заяви, че ако някой е бил контактен на заразен с вируса, трябва да си направи тест, а ако той е отрицателен - да бъде навън и да работи. "Ние сме за разумни мерки. Да не са прекалени", обобщи тя.

Нинова определи случая с президента в Естония като "удар върху авторитета на България".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK