БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси

Източник: БГНЕС

Според нея и в този сектор правителството на Борисов се е провалило

Водата и управлението на водните ресурси продължават да са един от основните проблеми в България. Това заявява лидерът на БСП в своя официална позиция.

Тя посочва, че решаването им е един от основните елементи за възстановяването и развитието на държавата.

По нейни думи това е поредният сектор, в който се е провалило правителството на Борисов.

Нинова упрекна премиера за днешните му думи по повод безводието - "свиквайте без вода, защото вече не вали както преди". Това не е политика, а отказ от нея, категорична е тя. Според лидерът на БСП подобно изказване е цинизъм.

Тя подчертава, че осигуряването на чиста вода, въздух и земя е задължение на всяко управление.

За целта Нинова предлага ВиК секторът да стане приоритетна държавна политика и отговорност и да се изработи цялостен национален план.

Нинова настоява и да се осигурят публични инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи. В тази връзка тя отправя риторичен въпрос към премиера какво стана с държавния ВиК холдинг с 1 млрд. капитал и посочва, че нито холдингът е заработил, нито има капитал.

Сред останалите мерки са въвеждането на драстичен контрол върху експлоатацията на язовири и прекратяване на концесиите на неизрядните концесионери. Същото да се случва и на замърсителите на реките и водоемите, предлага още соцлидерката.

По нейни думи предложеният от БСП нов модел за управление на водните ресурси е с грижа за природата и хората едновременно. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK