БСП поиска собствеността над Дом-паметника на партията на връх Бузлуджа

снимка: БСП

БСП поиска собствеността над Дом-паметника на партията на връх Бузлуджа с писмо до областния управител на Стара Загора, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и премиера, съобщиха от пресцентъра на партията. В искането председателят на социалистите Сергей Станишев  се основава на заявената готовност от Бойко Борисов да предостави безвъзмездно паметника на БСП и на невъзможността на държавата да се грижи за него. „На основание 54 от Закона за държавната собственост безвъзмездно да прехвърлите собствеността на Дом-паметника на партията на връх Бузлуджа на Българската социалистическа партия. Предвид тежкото състояние на Дом-паметника на партията на връх Бузлуджа, настоявам съответните компетентни държавни органи в най-къси срокове да подготвят необходимата документация”, пише още в писмото, входирано в областната управа на Стара Загора на 10.08.2011 г.

Лидерът на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев обяви, че социалистите започват дарителска кампания, в която ще се събират средства за възстановяването на монумента, след като той стане собственост на левицата. Една от идеите в кампанията под надслов „Предай звезда нататък” е издаването на юбилейни марки по подобие на инициативата за изграждането на Дом-паметника през 1971г. Ще бъде разкрита и дарителска сметка. „Паметникът ще продължи да съществува и аз искам да видя докъде ще стигне мъжествеността на премиера Бойко Борисов, който обеща, че ще ни го върне”, заяви още Гечев.

Оставката на областния управител на Стара Загора е второто искане, зад което застана секретарят на НС на БСП Антон Кутев. В мотивите си той изтъкна, че областният управител на Стара Загора не е изпълнил задълженията си по поддръжката на Дом-паметника. „Бузлуджа е много важна за социалистите. Получихме много писма с предложения за неговото реставриране. И дори да не получим собствеността това ще бъде поредният повод да припомним, че този паметник трябва да бъде поддържан”, коментира секретарят на НС на БСП.

По отношение на предизборната кампания Антон Кутев съобщи, че се изграждат инициативни комитети в подкрепа на кандидатурата за президент на Ивайло Калфин. Според него „в тях ще попаднат ключови за регионите им хора, които ще се противопоставят на политиката на агресия и тоталитаризъм, която се налага в момента”. В подкрепа на думите си той изтъкна манипулациите и липсата на диалог при формирането на изборните комисии и допълни, че никога, при никое мнозинство и при никое правителство не е имало комисии, чиито ръководства да са доминирани само от управляващите.

 

КОМЕНТАРИ

ТОЙ,НО СВОЙ10:29 - 11.08.2011
НЯМА НУЖДА ДА СЪБИРАТЕ СРЕДСТВА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ! ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ,ОЛИГАРСИ ДА ЗАДЕЛЯТ ПО МАЛКО И ДА РЕСТАВРИРАТ ДОМА ПАМЕТНИК НА ПАРТИЯТА! ЩОМ ИМАТ ПАЛАТИ,КОПУВАТ ЗАМАЦИ ПО ВИЕНА ЗА МИЛИОНИ ДА СЕ БРЪКНАТ И ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА! СЕПГЕЙ ТИ ГИ ЗНАЕШ И ГИ ЗАДЪЛЖИ!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK