Председателят на една от най-важните комисии в ОбС-Гърмен, Росен Соленков подаде оставка

Снимка: Infomreja.bg

Общинските съветници от ОбС-Гърмен, днес на насрочената за 17 часа сесия ще дискутират и гласуват подадената от общинския съветник Росен Соленков от ПП „ГЕРБ“ молба за освобождаване от председателския пост на постоянната Комисията по хуманитарни и социални дейности, младежта и спорта и конфликт на интереси.

Оставката на Соленков от председателския пост на постоянната Комисия е точка № 2 от дневния ред на днешното заседание. Посочените в молбата му мотиви се обосновават от една дума -„лични“, зад която несъмнено се крие конфликт и противопоставяне сред членовете на въпросната комисия. На днешното заседание общинските съветници от ОбС-Гърмен най- вероятно ще посочат нова кандидатура за председател на Комисията, която досегашният председател Росен Соленков не напуска, а остава в нея като редови член. Старши учител Росен Соленков е безспорен авторитет в ОбС-Гърмен. Той е най-възрастният в състава на сегашния мини парламент в Гърмен и в началото на мандата през 2015 година той бе избран да открие първата тържествена сесия.

Новият председател на въпросната постоянна комисия ще бъде избран от състава на досега действащата комисия, която е с членове: Рифат Ходжа –от Движение "Алтернатива за Община Гърмен“, Владислав Качариевот –„Движение 21“, Ибрахим Мутаджиков –ДПС, Хамид Юстиев – ДПС, и Росен Соленков –ГЕРБ.

Залозите часове преди днешната сесия са, че новият председател на постоянната Комисия  по хуманитарните и социални дейности, младежта и спорта и конфликт на интереси в ОБС –Гърмен, ще е досегашният член на Комисията Рифат Ходжа от Долно Дряново, който и без това дерижирал работата на комисията и имал мераци към председателското място.

Иначе на днешното заседание общинските съветници ще отчетат дейността си за първте 6 месеца на 2017 година, ще актуализират инвестиционната програма и бюджета на общината за 2017 година, ще гласуват актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост и др. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK