Социалистите в Сандански искат да се преразгледа решението за отстраняването на д-р Алексиев

Д-р Георги Алексиев, снимка: Infomreja.bg, архив

Общинският съвет на БСП в Сандански изразява своето безпокойство във връзка с уволнението на завеждащия хирургично отделение в МБАЛ “Югозападна болница" ООД - Сандански, д-р Георги Алексиев.

"Мотивите, изложени от ръководството на болницата, са несериозни, а освобождаването на лекар с толкова голям опит и спасени пациенти е твърде крайно решение", се казва в декларация на местните социалисти. Ето и пълното й съдържание:

"В днешно време, когато общинските болници в цялата страна страдат основно от липсата на професионалисти, които да бъдат мотивирани да работят в тях, е изключително недалновидно да се освобождават от работа именно доказани лекари, с голям професионален опит и заслуги.

Смятаме, че преди да се предприемат подобни крайни мерки, е необходимо да има диалог и желание за разрешаване на възникналия проблем. Лишаването на болницата от такъв специалист като доктор Алексиев, ще доведе до много сериозни проблеми за пациентите, които надхвърлят личните взаимоотношения и нечие накърнено его.

Призоваваме ръководството на община Сандански, в лицето на кмета г-н Кирил Котев, общинските съветници и ръководството на МБАЛ “Югозападна болница" да преразгледат решението за отстраняване на доктор Георги Алексиев, което не е в интерес на болницата и най-вече на пациентите".

 

Общински съвет на БСП-Сандански

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK