БСП почете 20-годишнината от първата стихосбирка на Димитър Серафимов

снимки: БСП

Социалисти от Благоевград се събраха снощи в клуба на БСП, за да почетат 140-годишнината от гибелта на Васил Левски и 20-годишнината от издаването на първата стихосбирка на Димитър Серафимов Стоянов - "Лирика".

Честванията бяха организирани от членовете на Общинския съвет на БСП, начело с председателя д-р Владимир Пандев.

Благоевградският поет Димитър Серафимов е роден 69 години след обесването на Апостола - на 18 февруари 1942 г. Той има издадени шест художествени книги - „ Лирика”, „Верую”, „Пантеон”, „Между две хилядолетия”, „Съкровенно огнище” и „Такъв живот”.

В периода 2004 – 2009 г. Димитър Серафимов е редактор на периодичен бюлетин „Огнище”, а през последните две години той е бил главен редактор на периодичен бюлетин „Гласове” към Военен клуб – Благоевград.

Присъстващите бяха дълбоко разчувствани от представянето на стихотворението на д-р Любка Вълкова, посветено на Апостола на свободата – Васил Иванов Кунчев.

Председателят на Общинския съвет на БСП – Благоевград д-р Владимир Пандев закри тържествената и официална част на срещата, като отправи своите искрени пожелания за здраве и дълголетие към Димитър Серафимов и призова гостите да пазят спомена за неуловимия Дякон в сърцата си и любовта към родината и отечеството.

Д-р Владимир Пандев подари на юбиляра лаптоп с пожелание изтъкнатият поет да сътвори още много прекрасни литературни творби.

 

снимки: БСП
снимки: БСП
снимки: БСП

КОМЕНТАРИ

Тризна13:19 - 22.02.2013
Правителства по света пускат всякаква информация по какви ли откачени теми, доста често истински, защото те така или иначе са твърде эстремни за да бъдат взети насериозно от мнозинството.разработките на военните ,обаче, под форма на оръжие, което може да влияе на настроението, поведението и мислите на хората чрез по--висока форма електромагнетизъм е нещо, което е много по --близко до съзнанието на масите и е многопо --страшно, ако стигне до разкртия.Те не искат вие да знаете, че имат капацитета да влияят на поведението, защото товае твърде пряко въздействие!Но... да представиш идеята, че можеш да накараш по избор някой да купува домати или круши , че можеш да накараш майка изведнъж да откачи и да убие детео си-- това е нещо много по --пряко свързано с нас, като човешки същества и общество..... Сайт паралелна Реалност.Слово ,мисъл ---са Енергия, Сила. Свикнете често да повтаряте на ум като мантра --- Каквото ми мислиш ,на тебе да бъде!повтаряйте ислямските молитви--дуа , молитва на Архангел Михаил , те са духовна защита в случай, че воздействие от душманите съществува.Кога--то някой говори с вас монотонно и ви замайва глава, ущипнете за китка, размърдайте поглед над хоризонта, изтървете на пода нещо метално, да има шум, така излезете от транс.Полезно при среща с циганите.Психотроника --това е съвремена магия, поставена на научна основа, най--често магия черна. Често можете да видите гледачки, екстрасенси да работят с лаптопи, съставят ви психопрофил, правят компьютерен модел на вашата психика ,нарича-- фантом.След това няма да может да се отървете от въздействие от растояние върху вас и семейството ви, освен ако не ви помогне Господ или добронамерен экстрасенс .Бдете !
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK