БСП открива предизборната си кампания на 27 септември от 18 ч. в Драматичния театър с програма на местни изявени творци

снимка: infomreja.bg

Кандидатът за кмет на Благоевград от БСП Емил Костадинов и кандидатите за общински съветници стартират предизборната си кампания на 27 септември, вторник, от 18.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Участие в програмата ще вземат изявени местни творци.

Своята подкрепа ще изразят известните изпълнители на пирински фолклор Руска Стоименова, Стойка Германова, проф. Кирил Костов, Иван Гоцев, Йорданка Варджийска, Георги Гоцев, Димитър Янев, Васко Лазаров и Димитър Чалъков. В предизборната програма ще се включат и носителите на много награди благоевградски актьори – Бистра Тупарова, Андраш Кончалиев и Биляна Дилкова.

Емил Костадинов бе сред първите кандидати, оповестили предизборната си програма за управление на община Блаогевград. В програмата на левицата се акцентира върху осигуряване на прозрачност и граждански контрол в управлението, решаване на ключови въпроси за развитието на общината чрез провеждането на местен референдум, създаване на консултативни обществени съвети.

Сред конкретните задачи, залегнали в програмата, са: нова транспортна схема и модернизиране на градския и междуселския транспорт, продължаване на подмяната на канализационната и водопроводна мрежа, довършване на  започнатите пречиствателни станции за отпадни води в селата, създаване на комплексен и съвременен транспортен и логистичен център, привличене на трети международно-признат университет в Благоевград, изпълнение на проект за регионална система за управление на отадъците съвместно с общините Симитли, Рила, Бобошево и Кочериново.

В управленската програма на кандидат-кмета Емил Костадинов се предвижда още модернизиране на инфраструктурата на МБАЛ „Благоевград”, внедряване на системи за профилактика и здравословен начин на живот, покриване на водния дефицит на Благоевград, чрез изграждане на язовир с завирен обем от около 6 милиона кубически метра, разкриване на нови 500 работни места, стимули за обработване на общинските земеделски земи, разработване на общинска програма за развитие на икономиката в района, както и възстановяване на района на Ловен дом, Розариума и Зоопарка като атрактивни места за отдих, спорт и забавление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK