Пиарката на БСП-Кюстендил, се връща на работа след майчинство за двете си мъжки рожби

Снимки: Личен архив

Денят на мъжката рожба е днес и Лили Евтимова – лъчезарното лице на кюстендилската организация на БСП, има намерение да прекара открай докрай празничния ден с двамата си сина и да се наслади на всеки миг с тях. От понеделник, 4 февруари – точно на 35-я си рожден ден, тя отново поема служебните си задължения на медиен секретар на областната организация.

„Ще работим цял живот, а децата ни ще бъдат малки само веднъж. Прекараното с тях време е безценно!“, убедена е младата енергична дама, която  изцяло се посвети на рожбите си в полагащата й се отпуска по майчинство. Освен че е юбилеен и че вече я извежда от младежката възраст на партийните структури, за нея предстоящия й рожден дан е знаменателен и с друго – това е драматичната дата, на която преди 22 години Г. Първанов и Н. Добрев върнаха на тогавашния президент П. Стоянов мандата на БСП за съставяне на правителство, понесоха стоически за това изключителни негативи от своите, но допринесоха за развръзката на тежката политическа  криза, която взривяваше страната.

Бях тогава 13-годишно дете, сега – 22 години по-късно, съм зрял човек, с вече сериозен професионален опи, който ми дава възможност да правя реални преценки на политическия живот и да участвам в него съобразно принципите, подготовката и опита си. Връщам се на работното си място с желанието да раздвижа енергиите в щаба на БСП и да работя очи в очи, и със сърце с хората от организациите, както винаги съм го правила. Много бих искала да активизирам отново медийните изяви на организацията така, както бяха в най-добрите й години, когато непрекъснато около нея имаше новини,  всяка седмица пресконференции и почти всеки ден прессъобщения, за да знаят хората какво правим ние по места и какви са актуалните приоритети на партията.

Обществото вече е друго – за добро или не, животът е друг, хората са други и имат нужда не от празни приказки и инициативи за отчитане на дейност и за правене на личен авторитет, а от ясни послания и от вяра, че и от тях зависи бъдещето им и бъдещето на страната, убедена е Лили Евтимова. Тя работи за БСП още от евроизборите  през 2009 година, била е два мандата член на Националния съвет на Младежкото обединение на левицата, завършила е Школата за политически мениджмънт и Академията за социална политика на Института за социална интеграция, от 2012 г е медиен секретар на Областния съвет на БСП, пиар и говорител на организацията. 

Колегите й журналисти признават, че работата им с нея винаги е била много ползотворна и приятна заради нейната, организираност, отзивчивост, много добрата й политическа култура и информираност и не на последно място заради умението й да общува с хората.

Предстои ни много работа за изборите през тази година. БСП на национално ниво си връща доверието на хората и закърнелите енергии по места трябва да се реанимират. Преди десетина години кюстендилската младежка организация имаше над 150 членове. Много от тях впоследствие пуснаха града – кой към София, кой към Терминал 2, кои просто се разочароваха от липсата на политики, които да ги интригуват и от скромните изборни резултати – сега са нужни много усилия да се върне доверието на всички поколения членове и симпатизанти. Знам, че има хора, с които може активно да се работи в тази посока, и се връщам на работа с радост и амбиции, сподели за ИНФОМРЕЖА с характерната си приветлива усмивка Лили Евтимова, на прага на новото начало в своя живот.

 

КОМЕНТАРИ

Йордан Татарски14:53 - 02.02.2019
Освен Работохолична, Лили е Мъдра, Енергична,Тактична и най-вече Отговорна! Дано и аз да съм допринесъл с нещо за нейното професионално развитие със съвместната ни работа през 2017 г. в областна администрация Кюстендил! Председателят на ОбС на БСП др. Росен Раденков е късметлия, защото в най-важния момент в партийния живот на БСП Кюстендил ще има до себе си не само полезен медиен експерт, но и предан партиен деятел! Пожелавм им от сърце, ползотворна съвместна работа и заедно да надминат всички досегашни успехи на общинската партийна организация!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK