БСП номинира Станишев за нов мандат като лидер на ПЕС

Сергей Станишев, снимка: БСП

Конгресът на БСП предложи Сергей Станишев за нов мандат като лидер на Партията на европейските социалисти, съобщи http://offnews.bg.

Предложението направи лидерът на БСП – Пловдив Георги Гергов и беше подкрепено от почти всички делегати. „Против“ предложението гласува един делегат, а двама се въздържаха.

По време на речта си на конгреса на БСП Станишев обяви, че има намерение да се кандидатира за лидер на ПЕС и изрази надежда, че партията ще подкрепи кандидатурата му.

ПЕС е изправена пред нови предизвикателства, посочи Станишев, като отбеляза, че партията е загубила повече от 50 евродепутати на изборите.

Трябва да се подготви нов дневен ред, нови цели и задачи за европейските социалисти за следващите пет години, коментира Станишев и подчерта, че това ще бъде основна тема на предстоящия конгрес на ПЕС през следващата година.

Конгресът на БСП одобри и резолюция за участието на БСП на предсрочните избори на 5 октомври. Документът беше утвърден от Националния съвет на партията преди няколко дни.

В документа се посочва, че отговорността за предсрочния край на мандата е на ДПС и че трябва да се направи ревизия на отношенията с партията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...